ANĐELKOVIĆ OPET NA KLUPI PROLETERA: Ove sezone da se izbori opstanak, a za kasnije se planiraju mnogo veći dometi!

Autor:

Sport

05.03.2023

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosta promena za vreme zimske pauze u Proleteru.

ANĐELKOVIĆ OPET NA KLUPI PROLETERA: Ove sezone da se izbori opstanak, a za kasnije se planiraju mnogo veći dometi!

Foto: FK Proleter Bajevac

Posle deset godina ekipa Proletera se prošle sezone vratila u Kolubarsku okružnu ligi. Povratnički mandat završili su na desetoj poziciji na tabeli, situacija ove takmičarske godine je malo teža.

Republika

Tim iz Bajevca na zimsku pauzu otišao je sa pretposlednjeg mesta na tabeli sa samo šest bodova. Bodovni saldo sakuplje je preko pobeda protiv fenjeraša iz Ljiga i prvog pratioca, sastava Rajac. 

Proleter je u odnosu na "fenjersku" poziciju udaljen pet bodova, ali je i prvi pratilac ima prednost od odnosu na njih šest. Za vreme zimske pauze uprava kluba je radila na jačanju svih struktura u klubu.

Za šefa stručnog štaba ponovo je postavljen Željko Anđelković koji je u prethodnom mandatu oživeo klub. Pored pojačanja na poziciji trenera stigli su i igrači koji bi trebalo da podignu nivo igre. Saradnja sa Anđelkovićem, kao i sa velikom većinom igračkog kadra bi trebala da bude na duže staze.

Anđelković je već postojeći igrači kadar osvežio dovođenjem Ognjena Krstića, Ognjena Popovića, Ognjena Vukovića i Nikole Aćimovića iz redova ekipo Bravo (Beograd). Dres Proletera opet su obukli Stefan Jovanović, Milan Kostić i Borko Anđelić. Iz Kosmaja Ralje stigli su Ognjen Đurović i Dragan Majstorović. Luka Vujačić je u prethodnom periodu nastupao za Rakovicu, dok je Uroš Aranđelović stigao iz Rubibreze.

Anđelkoviću će dosta u novom mandatu pomoći i kapiten Ognjen Krstić koji će biti njegova produžena ruka na terenu. Pored predsednika Aleksandra Vasiljevića, u upravi kluba će se u narednom periodu naći Dejan Ivković, Dušan Milićević, Neško Dimitrijević, Živomir Vasiljević, Dragan Stanković, Toma Jovičić i Đorđe Vasiljević. 

U predstojećem periodu ekipa će težiti da se što bolje pripremi za nastavak sezone. Ciljevi su pre svega da se osigura opstanak u ligi, a da se kasnije ukoliko se za to ukaže prilika napravi i proboj ka gornjem delu tabele. Neki planovi za budućnost su sigurno da ekipa bude stabilan član okružnog ranga, a zašto i da se ne proba i napad na Zonu.

Prvi takmičarski meč Proleter igra na gostovanju ekipi Banjani od koje su u prvom susretu savladali sa 5:0.

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
nego

05.03.2023 12:48

Nije Badnjevac vec Bajevac, malo se vise skoncentrisite i vise EDUKACIJE.