ZA BRIGU? Železničar pripreme okončao ubedljivim porazom - Rusi brojali do pet! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.02.2023

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako narodna poslovica kaže drugačije, ovoga puta se može reći da se "poslednji mačići u vodu bacaju".

ZA BRIGU? Železničar pripreme okončao ubedljivim porazom - Rusi brojali do pet! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Železničar Pančevo

Zimske pripreme u turskom letovalištu za fudbalere pančevačkog Železničara su okončane i ekspedicija "dizelke" se već vratila u grad na obalama Tamiša.

 

Sjajne rezultate ostvarila je ekipa trenera Tomislava Sivića tokom pripremnog perioda i shodno navedenom, može se smatrati da je poslednji rezultat protiv ruskog Akrona iz Toljatija prilično iznenađenje.

Tranutno trinaestoplasirani tim ruske Prve lige (drugi stepen fudbalskog takmičenja) savladao je kandidata za ulazak u elitni rang srpskog fudbala rezultatom 5:1 (3:0).

Ono što se mora istaći jeste činjenica da je konačni rezultat previsok u odnosu na ono što je viđeno na terenu s obzirom da je ruski tim iskoristio sve propuste ekipe trenera Tomislava Sivića.

Fudbaleri Akrona stekli su prednost posle samo sedam minuta igre. Na povratnu loptu, sa desetak metara, najbolje je reagovao Palijenko i savladao Živkovića. Svega devet minuta kasnije, dubinsku loptu po sredini dobio je Apekov, zaobišao Živkovića i udvostručio prednost.

Foto: FK Železničar Pančevo

Saveti trenera Sivića

 

Nakon brzo primljenih pogodaka, "pančevačka dizelka" je imala nekolicinu dobrih prilika, ali Šušnjar, Hajdin i Đorđević nisu uspeli da matiraju golmana Volkova.

Kazna za promašaje stigla je tri minuta pre odlaska na odmor, Apekov je, posle centaršuta, neometan sa deset metara, udarcem glavom postigao treći gol.

U nastavku susreta, u 64. minutu Trifunović je uspeo da smanji prednost, ali to je bilo sve što su u ovom susretu uradili fudbaleri pančevačkog kluba. Do kraja meča još dva puta se tresla mreža Železničara, što je dovelo do neočekivano visokog poraza.

Po okončanju meča ekipa Železničara se vratila u Srbiju. Nakon dan, dva odmora uslediće finalne pripreme za start prolečnog dela šampionata u okviru Prve lige Srbije, a već u premijernom susretu sledi derbi meč protiv ekipe RFK Grafičara

 

Železničar Pančevo (SRB) - Akron Toljati (RUS) 1:5 (0:3)

Stadion: Sportski centar "Titanik"

Gledalaca: 100

Strelci: Trifunović 64` ; Palijenko 7`, Apekov 16`, 42`, Savičev 82`(11.m), Pesegov 88`

Železničar Pančevo: Živković, Konatar, Hajdin, M. Jovanović, Obradović, Kovačević, Đorđević, Grgić, L. Petrović, Trifunović, Šušnjar. Igrali su još: N. Petrović, Kožul, Obrenović, Popović, Milikić, Tomić, Balaž, Brkić, Minala, S. Jovanović, Zuvić, Janković, Mirosavljev, Kordić.

Akron Toljati: Volkov, Savičev, Zujev, Kodžanizarov, Palijenko, Azarov, Čudin, Polubojarinov, Pesegov, Apekov, Eldarušev. Igrali su još: Nagaev, Krivoručko, Maruhin, Matevev, Gusev, Giraev.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading