POVRATAK NA VELIKU SCENU: Zrenjaninski Proleter će ponovo biti perjanica fudbala u gradu na Begeju! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

03.02.2023

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvoreno je novo poglavlje zrenjaninskog fudbala...

POVRATAK NA VELIKU SCENU: Zrenjaninski Proleter će ponovo biti perjanica fudbala u gradu na Begeju! (FOTO GALERIJA)

Foto: ŽFK Proleter Zrenjanin

Zrenjaninski Proleter bio je personifikacija fudbala u gradu na Begeju. Međutim, turbulentna vremena s početka XXI veka dovela su do toga da slavni klub koji je predstavljao i SR Jugoslaviju na međunarodnoj sceni, u tadašnjem Intertoto kupu, 2005. godine nestane sa fudbalske mape ove zemlje.

 

Ovoga puta zrenjaninske fudbalerke vraćaju slavno ime u srpski fudbal.

ŽFK Proleter iz Zrenjanina trenutno se takmiči u Drugoj ženskoj ligi Sever. Roster trenutno broji dvadeset igračica, a ekipa će pripreme započeti u subotu 4. februara sa početkom od 17.30 časova kada će se održati prozivka i prvi trening u 2023. godini. Nakon obavljene prozivke tačno će se i znati na koga će stručni štab kluba moći da računa u nastupajućoj polusezoni.

Kako se može saznati iz redova bliskih klubu, roster ekipe je kombinacija mladih i iskusnijih fudbalerki što garantuje ostvarenje ciljeva koje nisu male, a svi u Zrenjaninu se nadaju da će Proleter, ako ne tokom aktuelne, onda već naredne sezone uspeti da obezbedi plasman u viši rang takmičenja, Prvu žensku ligu Srbije.

Još tokom prethodne sezone igračice Proletera bile su blizu plasmana u željeni rang takmičenja, ali su u odlučujućem susretu poražene od novosadske Moskve rezultatom 2:0.

Posebno treba napomenuti da igračice Proletera neretko podržavaju i druge srpske fudbalske kolektive. Tako su tokom prethodne jeseni bodrile ekipu ŽFK Spartaka iz Subotice u okviru Lige šampiona, kao i muški pogon Partizana u borbama na međunarodnoj sceni, kao i nacionalnu selekciju Srbije u svim takmičenjima.

 

- ŽFK Proleter Zrenjanin u sezoni 2022/23:

Tokom prethodne jeseni Zrenjaninke su ostvarile skor od tri pobede i dva poraza i sa devet osvojenih bodova zauzimaju treću poziciju na tabeli iza Heroja iz Jajinaca i ekipe Prve Dame iz Starih Banovaca.

U prvom prolećnom kolu ŽFK Proleter na svom terenu dočekuje ekipu vršačkog Banata:

- Rezultati ŽFK Proleter Zrenjanin u prvom delu šampionata 2022/23:

1. kolo: Banat (Vršac) - Proleter (Zrenjanin) 0:1

2. kolo: Proleter (Zrenjanin) - Heroj (Jajinci) 1:3

3. kolo: Miljakovac (Beograd) - Proleter (Zrenjanin) 0:1

4. kolo: Prave Dame (Stari Banovci) - Proleter (Zrenjanin) 4:0

5. kolo: Proleter (Zrenjanin) - Ruma (Ruma) 4:1

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading