OVO NEMAJU NI ZVEZDA, NI PARTIZAN: I beogradski Večiti rivali mogu da im pozavide - ovakvu podršku ima malo ko na Starom kontinentu! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.02.2023

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvom podrškom ne mogu da se podiče ni crveno, ni crno-beli.

OVO NEMAJU NI ZVEZDA, NI PARTIZAN: I beogradski Večiti rivali mogu da im pozavide - ovakvu podršku ima malo ko na Starom kontinentu! (FOTO)

Foto: Starsport

Navijači Partizana i Crvene zvezde

Činjenica da Crvena zvezda i Partizan iza sebe imaju najbrojniju i najverniju podršku kako u Srbiji, ali i u regionu, neosporiva je. Međutim, niti jedan, niti drugi klub ne mogu se pohvaliti nečim što ima klub koji se takmiči na tzv. "malim beogradskim terenima".

 

Beogradski Palilulac u narednoj 2024. godini proslaviće veliki jubilej, stogodišnjicu postojanja. Tokom veka postojanja uglavnom se takmičio u nižim ligama beogradskog fudbala, a polovinom 90-tih godina XX veka stigao je i do drugog stepena takmičenja u okviru tadašnje Savezne Republike Jugoslavije.

Malo je poznata činjenice da je na jednom od omladinskih turnira koje je klub iz Krnjače organizovao u periodu od 1961. do 1965. godine u dresu Palilulca nastupao i legendarni Dragan Džajićkasnija legenda Crvene zvezde, ali i srpskog i jugoslovenskog fudbala. 

Ono što svakako zavređuje pažnju kada je u pitanju Palilulac, pored činjenice da se smatra jednim od "malih" beogradskih klubova koji decenijama unazad ima veliku podršku ljubitelja fudbala sa leve obale Dunava, jeste i činjenica da zeleni iz Krnjače uz sebe imaju i navijačku grupu koja je sačinjena isključivo od pripadnica lepšeg pola.

Navedena navijačka grupa jeste malobrojna, ali zasigurno predstavlja pravi raritet, ne samo kada su u pitanju navijači u Srbiji, već i na tlu celokupnog Starog kontinenta.

Foto: FK Palilulac

Atraktivne navijačice uvek prate svoj voljeni klub

 

Kada j reč o aktuelnoj situaciji Fudbalskog kluba Palilulac, treba naglasiti da se klub u 2022/23 sezoni takmiči u okviru Međuopštinske lige Beograd - "grupa B", a prvi deo šampionata okončali su na šestoj poziciji sa skorom od sedam pobeda i pet poraza. U ovom momentu fudbaleri iz Krnjače imaju devet bodova manje u odnosu na lidera, ekipu Avale 1939 iz Belog Potoka i ostaje da se vidi može li klub već u aktuelnoj sezoni da se umeša u borbu za plasman u viši rang takmičenja, Prva beogradska liga - "grupa A".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading