PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: FK Gračanica!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.01.2023

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takmičenje koje prevazilazi obrise fudbala i sporta uopšte.

PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: FK Gračanica!

Foto: FK Gračanica

Šampion jesenjeg dela sezone u okviru Kosovske okružne lige, jeste Fudbalski klub Gračanica iz istoimenog mesta na srpskom Kosovu i Metohiji.

 
- Istorijat kluba:

Mesto na obalama reke Gračanke koje se nalazi na svega šest kilometara od prestonice južne srpske pokrajine, organizovani fudbalski klub ima od 1974. godine.

Zbog sveopšte situacije na području srpskog Kosova i Metohije, rezultatska ostvarenja i nisu u prvom planu, već sam opstanak srpskog življa na svojoj vekovnoj zemlji, a u tom cilju i sam fudbal predstavlja otpor srpskog naroda prema svemu što proživljava prethodnih decenija.

Foto: FK Gračanica

Amblem FK Gračanica

 

- Sezona 2022/23:

U aktuelnoj 2022/23 sezoni, Kosovsku okružnu ligu čini pet klubova. Ekipa Gračanice prethodnu jesen okončala je na prvoj poziciji sa bodom više u odnosu na Brezovicu iz Štrpca i Sitnicu iz Lepine, ali obe navedene ekipe imaju i utakmicu manje odigranu, tako da će se u nastavku voditi velika borba za plasman u viši stepen takmičenja, Zonu Jug.

Foto: Facebook.com/Gračanica iz mog ugla

Spomenik Milošu Obiliću u Gračanici

 

- Rezultati u sezoni 2022/23:

1. kolo: Gračanica (Gračanica) - Sitnica (Lepina) 2:1

2. kolo: Čaglavica (Čaglavica) - Gračanica (Gračanica) 2:2

3. kolo: Gračanica (Gračanica) - slobodna

4. kolo: Gračanica (Gračanica) - Polet 1980 (Laplje Selo) 2:1

5. kolo: Brezovica (Štrpce) - Gračanica (Gračanica) 2:1

 

 

- Prolećni deo sezone 2022/23:

Kao što je već napomenuto, mnogo više od samog rezultata, srpskom življu na Kosovu i Metohiji značiće da se svi mečevi Kosovske okružne lige odigraju, a koja ekipa će na kraju obezbediti plasman u viši rang takmičenja, u ovom momentu najmanje je važno.

Napomenućemo samo da bi u prvom prolečnom kolu trebale da se sastanu ekipe Sitnice iz Lepine i Gračanice, kao i Brezovice iz Štrpca i Poleta 1980 iz Lapljeg Sela.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading