MerkurXtip „SA TERENA": Trstenik PPT - klub koji 102 godine egzistira na fudbalskoj mapi Srbije!

Autor:

Sport

21.12.2022

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo iznenađenje donosi Vam MerkurXtip.

MerkurXtip „SA TERENA": Trstenik PPT - klub koji 102 godine egzistira na fudbalskoj mapi Srbije!

Foto: Promo

U sklopu dalje promocije „pravog“ fudbala, MerkurXtip je pokrenuo novi format pod nazivom „Sa terena“, kratku emisiju koja će putujući po Srbiji predstavljati klubove iz nižih liga. Naš Marko Grbić šparta Srbijom i prikazuje pravo lice malih klubova koji mogu da ponesu ime i veliki zbog predanog rada i borbe sa problemima koje nosi svakodnevno funkcionisanje.

 

Imaćemo priliku da se upoznamo sa nosiocima esencije fudbalske igre u našoj zemlji, a u 11. epizodi donesimo priču o Fudbalskom klubu Trstenik PPT, sada članu Zonske lige, a do pre dve sezone stabilnom Srpskoligašu koji želi da se što pre vrati u treći rang takmičenja jer smatra da grad kakav je Trstenik to zaslužuje.

Zanimljivo je da je klub promenio mnogobrojna imena. Klub je na osnivanju nazvan Radnički, kasnije ga je promenio u Trgovački, potom Tankosić, a 1926. godine poneo je ime Hajduk. Kasnija imena bila su Građanski, Jug Bogdan, Čajka, Morava i Prva Petoletka, sve dok nije poneo ime grada sa sufiksom PPT.

Na terenu smo popričali sa trenerom seniorskog tima Milanom Milićem koji je opisao trenutnu situaciju u klubu koji je nedavno proslavio 102 godine postojanja i ona je maksimalno dopadljiva. Poslušajte koliko je dece u pogonu kluba u svim kategorijama, trenera sa A licencom i zašto ih „bije“ dobar glas u radu s najmlađima, ali i koja su to velika fudbalska imena ponikla na terenima čuvenog trsteničkog „Vašarišta“.

 

 

Budite sa MerkurXtip-om NA TERENU i upoznajte pravi srpski fudbal!

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading