UGRINOVAČKA FEŠTA: Zemun uveličao slavlje komšija - Busije počašćene sa četiri pogotka za jubilej!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.12.2022

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska fešta odigrala se danas u Ugrinovcima.

UGRINOVAČKA FEŠTA: Zemun uveličao slavlje komšija - Busije počašćene sa četiri pogotka za jubilej!

Foto: FK Zemun

Busije, prigradsko naselje u beogradskoj opštini Zemun formirano je početkom 1997. godine. Danas ima oko 6. stanovnika, a od 2003. godine u ovom naselju egzistira i sportsko mezimče, Fudbalski klub Busije.

 

Prethodne godine ekipa Busija je stigla i do svog najvećeg uspeha u gotovo dve decenije dugoj istoriji kluba. Obezbedili su plasman u Prvu beogradsku ligu - "grupa A", a istovremeno klub je danas, subota 3. decembra proslavio 19. godišnjicu postojanja.

Proslava godišnjice kluba održana je na igralištu jednog od najvećih sportskih rivala, Fudbalskog kluba Sinđelić iz Ugrinovaca, a svečanost je uveličala ekipa Zemuna, klub koji je učestvovao i u elitnom rangu fudbala nekadašnje, velike Jugoslavije, a koja se danas takmiči u okviru Srpske lige Beograd.

Prema očekivanjima, a to je svakako u ovom i najmanje važno, Gornjovarošani su slavili rezultatom 4:0, a domaćin već od danas započinje sa pripremama za proslavu jubilarne godišnjice kluba koja će biti upriličena krajem naredne 2023. godine.

Kao što je već rečeno ekipi Busija u aktuelnoj sezoni Busije nakon prvog dela šampionata zauzima šestu poziciju na tabeli Prve beogradske lige - "grupa A" sa 20 osvojenih bodova i već sada se može reći da do kraja šampionata neće morati da strepe za opstanak u ovom rangu takmičenja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading