OGLASIO SE FSS: Upućen zahtev evropskoj kući fudbala!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.12.2022

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon svega što su učinili za dve i po godine postojanja, zaslužili su ovakvo priznanje.

OGLASIO SE FSS: Upućen zahtev evropskoj kući fudbala!

Foto: Starsport

Grb Fudbalskog saveza Srbije

Fudbalski klub Miljakovac osnovan je leta 2020. godine, a grupa fudbalskih entuzijasta za prilično kratak vremenski period učinila je mnogo, ne samo na afirmaciji ovog kluba u zemlji, već se o popularnoj "Radničkoj klasi" sa mnogo pohvala govori i na međunarodnoj sceni.

 

U svojoj drugoj takmičarskoj sezoni fudbaleri Miljakovca ostvarili su zapažene rezultate u okviru Međuopštinske lige Beograd - "grupa A". Klub se nakon prvog dela šampionata nalazi u sredini tabele, ali bodovni zaostatak za liderom nij nenadoknadiv i svakako će svi u klubu pokušati da već narednog proleća ostvare istorijski rezultat.

Pored navedenog klub je ove jeseni po prvi put izašao i na međunarodnu scenu. Oni su jedini predstavnici ne samo Srbije, već i kompletnog regiona u takmičenju pod nazivom "Feniks trofej" koji je ove sezone okupio amaterske fudbalske klubove iz devet evropskih zemalja.

Uz sve navedeno, FK Miljakovac je uspeo da organizuje veliki broj humanitarnih akcija koje su za cilj imale pomoć u lečenju dece i odraslih, podršku infrastrukturnim projektima, kao i podizanje svesti o određenim zdravstvenim problemima.

Usled svega navedenog ne čudi inicijativa koju je pokrenuo Fudbalski savez Srbije. Naime, srpska krovna fudbalska organizacija, kandidovala je upravo Fudbalski klub Miljakovac za UEFA nagradu za najbolji amaterski klub Evrope - “UEFA Grassroots awards” (Nagrade u kategoriji bazičnog fudbala).

Priznanja u okviru bazičnog fudbala UEFA u nekoliko kategorija dodeljuje od 2010. godine nacionalnim savezima, klubovima i pojedincima koji svojim radom aktivno rade na stvaranju boljeg fudbalskog okruženja.

Foto: FK Miljakovac

Zasluženo - "Radnička klasa" je ovo zaslužila

 

Povodom inicijative koju je FSS pokrenuo pred organima UEFA, svoje viđenje izneo je Jovan Simić, osnivač i predsednik FK Miljakovac:

– Za jedan mladi fudbalski kolektiv koji postoji tek dve godine kandidovanje od strane našeg nacionalnog fudbalskog saveza za ovako bitnu nagradu na evropskom nivou je zaista velika čast i potvrda našeg rada, ali i velika obaveza. Obaveza da i u narednom periodu negujemo fudbalsku kulturu koju smo uspostavili u našem ženskom i muškom kolektivu i da fudbal koristimo za slanje bitnih poruka u javnost i pomoć ugroženima u našem društvu. Fudbal odavno više nije samo sport, već i ozbiljan alat za pokretanje pozitivnih promena u društvu i lokalnoj zajednici i mi ga tako posmatramo i tako kroz njega i delamo. Naš fokus će i u budućnosti biti na tome da nosioci pozitivnih promena u fudbalu, kako u muškom, tako i u ženskom fudbalu.

Ostaje da se vidi hoće li i evropska kuća fudbala imati sluha za sve što je ovaj kolektiv učinio u prethodne dve i po godine koliko egzistira na fudbalskoj mapi Srbije, a koji je ove jeseni svoj ime upisao i na kartu Starog kontinenta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading