TEŠKI DANI ZA JAKOVČANE: Srem (ni)je za Međuopštinsku ligu

Autor: I. Đurđević

Sport

13.09.2022

08:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Drakulić: "Dve godine ispadamo zbog reorganizacije takmičenja, iako smo plasmanom zaslužili opstanak. Skroman igrački kadar diktira rezultate".

TEŠKI DANI ZA JAKOVČANE: Srem (ni)je za Međuopštinsku ligu

Foto: Republika

Trener Srema Nikola Drakulić

Sezona pred nama je Sremu iz Jakova najteža u istoriji kluba. Jakovčani nikada nisu u leđa gledali ostalim ekipama iz "kruga dvojke".
 

Republika
 

Medđopštinska liga grupa "A" je Sremova realnost.

- Teška su fudbalska vremena i u Jakovu. Međutim, ne žalimo se! Ćutimo i radimo... - iskren je na pocetku razgovora za portal "Republika" trener Jakovčana, Nikola Drakulić.


Teska sporska godina za Srem traje.

- Suočavamo se sa problemima kao i gotovo svaki klub u Srbiji. Igrački kadar je promenljiv, gotovo bez treninga u istom sastavu igramo utakmice.

Koliko se to odražava na rezultate?

- Ovo je najniži rang takmičenja. Fudbaleri su volonteri i kao trener nemam pravo da ih obavezujem da dođu na trening preko radne nedelje ili odigraju utakmice vikendom.

Srem ipak ima ekipu koja zaslužuje viši rang.

- Kada sve saberemo, igrački kadar je solidnog kvaliteta, zaslužujemo bar jedan rang iznad da igramo. Imamo 35 registrovanih fudbalera od kojih se, međutim, iz gore navedenih razloga, ponekad pre meča pojavi samo 14 igrača.

Okosnicu tima čine - veterani.

- Kapiten je Nikola Pilipović, uz njega su uvek tu Dragoslav Milanović i Bozidar Lilić, Aleksandar Pavković. Dečaci iz Jakova imaju i na samom terenu tokom 90 minuta od koga da uče.

Republika

Foto: Republika

Iskusni napadač Srema Dragoslav Milanović

Politika kluba se oduvek zna.

- Dugi niz godina cilj nam je da za Srem igraju deca iz Jakova. Trenutno ih je ukupno 25 iz omladinske škole. Njima se, istina, uvek priključi neko "sa strane".
 

Srem "žrtva" promena

Strateg Jakovčana otkrio je uzrok "posrtanja" Srema.

- Finansijski momenat jeste bitan, ali ne i presudan. Prošle takmičarske godine smo kao četvrti od pozadi ispali u niži rang jer su timovi iz viših rangova ispadali baš u našu grupu. Sezonu ranije, sa 43 osvojena boda kao 10 na tabeli morali smo u niži rang iako je poslednji tim imao svega 16 bodova. Pre mesec ipo dana smo učestvovali i na javnoj licitaciji koju je organizovao Fudbalski savez Beograda, tako smo pokušali da sačuvamo mesto u Prvoj beogradskoj ligi. Međutim, više novca ponudilo je Bratstvo iz Krnjače - objasnio je Drakulić. 


Koja "terapija" bi mogla da pomogne Sremu?

- Ključ je u konsolidaciji igračkog kadra. Kada bismo oformili standardnu ekipu koja bi r edovnije trenirala u istom sastavu, mogli bismo da očekujemo pozitivan rezultat i da razmišljamo o plasmanu u viši rang. Ovako, preživljavamo godinu za godinom, sve teže i teže.

Plan za ovu takmičarsku godinu je poznat.

- Nećemo istaći belu zastavicu. Situacija nije sjajna ali kolo sreće se okreće. Uz dva-tri vezana dobra rezultata ekipi bi se vratilo samopouzdanje.

Fudbal u Jakovu ipak živi.

- Srem je zaštitni znak mesta, verna publika koja nas prati i na gostovanjima je uglavnom iz Jakova. To su bivši igrači, pa starosedeoci sela koji su jednostavno navikli da vikend provedu uz Srem. Daju nam "vetar u leđa" da ne odustanemo od cilja - zaključio je šef stručnog štaba Srema, Nikola Drakulić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading