TRENER METALCA NAJAVIO DERBI: Da respektujemo prvo sebe, pa onda protivnika!

Autor:

Sport

10.09.2022

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo koje utakmice će ove sezone buditi pažnju kao međusobni mečevi ekipa čije su ambicije usmerene ka Superligi, poput IMT-a, Grafičara, Metalca, Vršca, Železničara.

TRENER METALCA NAJAVIO DERBI: Da respektujemo prvo sebe, pa onda protivnika!

Foto: FK Metalac

Dejan Rađenović

Jedan takav derbi zakazan je u nastupajućem kolu u Gornjem Milanovcu na stadiionu kraj Despotovice, gde IMT dolazi Metalcu. Posle remija bez golova protiv Rada, plavo-beli su konsolidovali redove, povrede su sanirane i opet su spremni da pruže sve što je potrebno kako bi prikazali igru s početka prvenstva.

Republika

Foto: Promo

 

Prema oceni šefa struke, Dejana Rađenovića, ohrabruje što Metalac najviše pokazuje upravo protiv najboljih.

- O kvalitetu IMT-a dovoljno govori stanje na tabeli. Potvrđuju ga i na terenu, kako u ovoj, tako i u prethodnoj sezoni. Radi se o timu koji je u prošlom plejofu imao odlične rezultate, zamalo im je izmakao plasman u Superligu i da su to postigli uopšte ne bi bilo nezasluženo. Ne odriču se cilja ni sada. Zato su sačuvali ekipu i na sve to doveli odlična pojačanja. Napravli su tim sa idealnim balansom uzrasta i kvaliteta igrača.

Mini noćna mora, koja je mučila Rađenovića i ceo stručni štab Metalca pred utakmicu s Radom, zbog povreda standardnih prvotimaca, sada je iza njih. Ponovo će moći da računa, osim ostalih, na Đurića i Fićovića.

- Ukupno nam je na Banjici falilo pet igrača i bilo je izuzetno teško složiti tim za kakav-takav pozitivan rezultat, ali smo uspeli, iako mnogi to ne vide kao uspeh, - podsetio je Rađenović.

- Sada, osim što je kapiten Milićević pod znakom pitanja zbog zdravlja, bićemo kompletniji. Treba imati u vidu da je prelazni rok i dalje aktuelan, neki igrači su otišli, nove uigravamo, idealan sastav i formu tek očekujemo. Bitno je da momci u nedelju pokažu karakter, da respektuju prvo sebe, pa tek onda protivnika, da budu odlučni kao do sada, ali i strpljivi. Domaća publika će to prepoznati i pružiti im podršku kada bude bilo najpotrebnije.

Meč osmog kola u Milanovcu počinje u 18 sati. Karta je 300 dinara, ulaz za dame i osnovce, kao i uvek, besplatan.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading