STUDENTI POLOŽILI PRVI OVOSEZONSKI ISPIT: Jedno poluvreme je bilo dovoljno za pravu fudbalsku lekciju!

Autor:

Sport

20.08.2022

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored veoma lošeg vremena koje je ovog jutra zadesilo Beograd, na stadionu Fudbalskog kluba Bežanija viđena je odlična fudbalska predstava.

STUDENTI POLOŽILI PRVI OVOSEZONSKI ISPIT: Jedno poluvreme je bilo dovoljno za pravu fudbalsku lekciju!

Foto: Instagram.com/fkstudentskigrad

U okviru 2. kola Srpske lige Beograd snage su odmerile ekipe Studentskog grada i lazarevačkog Borca, a domaćin je nakon prave fudbalske rapsodije u drugih 45 minuta igre stigao do trijumfa i prvih bodova u sezoni.

Na startu nove sezone, popularni "Studenti" rezultatom 2:1 poraženi su na gostovanju ekipi Sinđelića, pa je samim tim pobeda u premijeri na, uslovno rečeno, domaćem terenu bila imperativ. Sa druge strane Lazarevčani su na otvaranju novog prvenstva ostvarili trijumf nad surčinskim Jedinstvom i slobodno se može reći da su na stadion u Vojvođanskoj ulici stigli znatno rasterećeniji.

Foto: republika.rs

 

 

Lazarevčani su odlično ušli u meč. Već u 3. minutu Dimitrije Filipović je zatresao mrežu Aleksandra Bojovića čime su gosti najavili da na ovo gostovanje nisu stigli sa belom zastavom.

Teški uslovi za igru i kiša koja je padala tokom čitavog toka utakmice, ali i šokantan pogodak na početku meča, uticali su na izdanje "Studenata" koji su do odmora uspeli samo da stignu do izjednačenja, a mrežu lazarevačkog kluba zatresao je Veljko Kuzmanović u 43. minutu. Treba napomenuti da su domaćini i pre izjednačujućeg pogotka mogli da stignu do mreže golmana Đorđa Milovanovića, ali su sve izgledne prilike otišle u nepovrat, s tim što se mora istaći da su fudbaleri Studentskog grada u 20. minutu susreta pogodili i okvir gola Lazarevčana. Na dodavanje Mihajla Stefanovića, Veljko Janković je udarcem sa 12, 13 metara pogodio stativu.

U nastavku meča domaćin je ušao sa namerom da što pre i rezultatski stigne do potpunog preokreta, ali je za tako nešto morao da sačeka sve do 75. minuta susreta. Za osam minuta igračke rapsodije "Studenti" su tri puta tresli mrežu gostiju ostvarivši više nego zasluženu pobedu.

Foto: Instagram.com/fkstudentskigrad

Srpska liga "Beograd" - 2. kolo

 

Strelci za momke u žuto-plavoj opremi bili su Lazar Stokić u 75. minutu, Dimitrije Gavrliović u 80. minutu, dok je konačnih 4:1 postavljeno tri minuta kasnije, a u listu strelaca upisao se Dušan Mrđenović.

Strudentski grad je ovime stigao do prvog ovosezonskog trijumfa, a već narednog vikenda sledi gostovanje OFK Zvezdari. Sa druge strane lazarevački Borac u narednom kolu na domaćem terenu dočekuje ekipu BSK Borče.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading