OVI PREDMETI DONOSE USPEH! Unesite ih u spavaću sobu i uživajte u srećnom životu

Autor: Republika.rs

Razonoda

27.05.2021

16:19

Feng šui je kineska veština življenja i uređenja prostora stara više od 6.000 godina prema kojoj u svoj život možemo da prizovemo pozitivnu životnu silu ako pravilno uredimo svoj dom.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Pravila feng šuija kažu da je jedna od najvažnijih prostorija u kući spavaća soba jer ona sadrži našu ličnu energiju. Ako naša spavaća soba ima nestabilnu, slabu ili negativnu energiju, to će se odraziti na naš lični život i veze.

Energiju sobe i života možete da "izlečite" unošenjem devet predmeta u spavaću sobu. Zašto baš devet? Zato što je to povoljan broj koji simbolizuje tranziciju, prelaz u nešto bolje, novi početak.

1. Krevet maksimalne veličine 200x150 cm

Izbegavajte takozvane "king size" krevete jer oni unose razdor i razmirice u spavaću sobu. Na tako velikom krevetu odvojeni ste od partnera i smanjujete zajedništvo.

pixabay.com

2. Difuzer za eterična ulja

Osim što divno mirišu, eterična ulja imaju isceliteljska svojstva i opuštaju nas nakon napornog dana. Izaberite ulje koje vam najbolje odgovara, ali obavezno probajte eterično ulje lavande i kedrovine koje se preporučuje za spavaću sobu.

pixabay.com

3. Crni turmalin i čisti kvarc

Ova dva minerala zajedno pružaju balans i zaštitu. Crni turmalin vas prizemljuje, čisti sobu od elektromagnetskih sila koja utiču na naš san i zdravlje, ističe arhitekta i stručnjak za Feng šui Anjie Čo za MBG. U četiri ugla sobe potrebno je staviti crni turmalin, a zatim čisti kvarc staviti na sredinu sobe.

4. Dva noćna ormarića

Ne moraju da budu jednaki, ali svakako bi trebalo da imate dva bez obzira na to da li imate partnera ili ne. Važno je imati takav slobodan prostor pored glave jer tako odašiljete svoju želju za stvaranjem uravnoteženog partnerstva, trenutnog ili onog budućeg.

5. Crni dnevnik ili beležnica i crvena olovka

Beleženjem svojih misli i obaveza stvarate red u životu, a beleženje snova inspirisaće vas na pozitivne promene u svakodnevici. Crna boja simbolizuje znanje i mudrost, a crvena vas štiti i budi misli.

pixabay.com

6. Dva komada ružičastog kvarca

Privući će ljubav u vaš dom, podstiču emotivno zdravlje, poverenje i harmoniju u ljubavnom životu.

7. Tkanina za pokrivanje elektronskih uređaja

Ako u sobi imate elektronske uređaje poput kompjutera ili televizora, pre spavanja prekrijte ih prirodnom tkaninom neutralne boje jer se na taj način odvajate od energije koja negativno utiče na vaš san.

pixabay.com

8. Zelena biljka

Uneće obnavljajuću energiju u vaš prostor. Biljke su tihi iscelitelji našeg tela i duha koji s nama dele svoju dobru energiju. Stvaraju kiseonik i uklanjaju štetne stvari iz vazduha.

pixabay.com

9. Cvetna esencija

Kada se osećate loše, nanesite malo cvetne esencije po sopstvenom izboru na nadlanice ili vrat. Miris i energija cveća će vas umiriti, piše Zadovoljna.hr.

Komentari (0)

Loading