LJUDIMA ĆE POSLE OVOGA ODZVONITI: Microsoft u veštačku inteligenciju ubacuje GLAVNU VRLINU ČOVEKA!

Autor:

Razonoda

31.08.2023

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budućnost u kojoj će na našim poslovima biti i veštačka inteligencija već je tu. Sada je samo pitanje vremena kada će nas uz ovo usavršavanje dovesti do toga da budemo saterani u ćošak

LJUDIMA ĆE POSLE OVOGA ODZVONITI: Microsoft u veštačku inteligenciju ubacuje GLAVNU VRLINU ČOVEKA!

Foto: pixabay.com

Dolazak veštačke inteligencije do poslova koje je do sada obavljao čovek više nije pitanje godine već možda i meseca.

Dok se vodeće svetske kompanije kunu u to da veštačka inteligencija neće otimati ljudima poslove i ostavljati ih na ulici, u isto vreme se neke trude od jutra do mraka da što naprave što bolje robote ili ChatGPT-e.

Microsoft je čini se otišao ovih dana najdalje. Predstavio je pomalo zabrinjavajuću novu revolucionarnu metodu obuke veštačke inteligencije koja će moći daleko bolje nego do sad da ima moć rasuđivanja i “tok misli”.

Veštačka inteligencija će po novom modelu kombinovati osnovnu ljudsku vrlinu a to je miks dobrog rasuđivanja i urođene intuicije, sa algoritamskim istraživanjima za rešavanje problema, prenosi Decrypt.

Microsoft je tom program nadenuo ime “Algoritam misli” s ciljem poboljšanja sposobnosti razmišljanja velikih jezičnih modela (LLM) kao što je ChatGPT, čineći ih sposobnijima da izigravaju ljude.

Republika

Foto: pixabay.com

 

 

Ovaj pristup “ljudskim mislima” koje bi se infiltrirale u robota logičan je sled događaja u Microsoftu, glavnom igraču na polju razvoja veštačke inteligencije.

U Microsoftu dodaju da će se postupak razvitka veštačke inteligencije i uz pomoć iskustvene ljudske intuicije zvati “učenje u kontekstu”. Ono će osnaživati robota da sistemski istražuje različita rešenja na organizovan način, što će dovoditi do bržeg rešavanja problema koji zahtevaju manje resursa.

- Naša tehnika nadmašuje prethodne metode sa jednim pitanjem i jednaka je nedavnom pristupu s više pitanja koji koristi opsežno pretraživanje - stoji u studiji.

Cilj Microsofta je da hibridnim pristupom omogući veštačkoj inteligenciji da prevlada ograničenja ljudske radne memorije, olakšavajući sveobuhvatniju analizu ideja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading