NE SPAVAJTE KRAJ AJFONA DOK SE PUNI: Evo šta može da vam se dogodi! Otkriveno je i zašto je promenjena opcija “PREKINI POZIV”

Autor:

Razonoda

17.08.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi imaju lošu naviku da spavaju pored telefona, čak i dok se puni. To iz više razloga nikako nije dobro, a sada je i zvanično potvrđeno šta može usled te navike da se dogodi u sobi i kući

NE SPAVAJTE KRAJ AJFONA DOK SE PUNI: Evo šta može da vam se dogodi! Otkriveno je i zašto je promenjena opcija “PREKINI POZIV”

Foto: shutterstock.com

Kompanija Epl poručila je korisnicima da što pre prekinu s navikom da spavaju kraj telefona dok se on puni.

Posle višemesečnih analiza utvrđeno je da ajfon nije dobro ostaviti kraj jastuka tokom noći, a naročito ne ako se puni ispod ćebeta.

Ustanovljeno je da postoji problem sa protokom vazduha jer punjač mora da bude u provetrenom ambijentu i ne sme ništa da ga ometa.

Ukoliko vam se telefon puni ispod ćebeta ili jastuka odmah prekinite s tim jer može da se dogodi pregrevanje i sagorevanje baterije a u najgorem slučaju – požar.

Iz Epla su poručili da je najveća opasnost punjenja u toku noći ispod ćebeta ta što korisnik spava i ne može na vreme da detektuje pregrevanje.

Savetovali su i da, ukoliko je korisnik izgubio originalni punjač, može da ga zameni sa Made for iPhone punjačem ili kablom i strujnim adapterima treće strane ako ima isti USB 2.0 ili noviji.

Kada je već reč o punjenju, savetuje se da se to obavlja licem telefona prema gore, zatim da se izbegava punjenje sa oštećenim kablovima, kao i vlage.

Republika

Foto: Twitter/iphone

Opcija "prekini poziv" ipak će iz jednog razloga ostati na sredini poslednjeg reda

 

Korisnici nekih modela ajfona primetili su poslednjih dana da se nešto dešava sa položajem opcije “prekini poziv” na ekranu, prenosi LAD Bible.

Na nekim telefonima ona je pre bila na sredini poslednjeg reda ekrana, potom je premeštena u donji desni ugao, a sada je ponovo na sredini!

Dve kratke promene u roku od nekoliko dana dogodile su se jer je odlučeno da opcija “prekini poziv” ipak bude na sredini zbog zvaničnog lansiranja novog softvera na jesen.

Rečeno je da će novim ažuriranjem doći do transkripcije govorne pošte u ril tajmu, a pojaviće se i fotografije kontakata. Tako će korisnici moći da pritisnu na ekranu samo sliku svog kontakta i poziv će biti obavljen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading