INSTAGRAM FILTERI UKINUTI U TEKSASU! Ovo je razlog!

Autor:

Razonoda

07.08.2022

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Instagram je ukinuo filtere svojim korisnicima u Teksasu.

INSTAGRAM FILTERI UKINUTI U TEKSASU! Ovo je razlog!

Foto: Tanjug/AP

Odluka je doneta u maju ove godine, ali je ovih dana opet postala aktuelna među nezadovoljnim korisnicima ove društvene mreže.

 

 

Posredi je tužba koju je podneo teksaški advokat Ken Pakston kada je otkrio da društvene mreže snimaju biometriju lica bez znanja njihovih korisnika.

Razlog zbog kojeg Instagram filteri krše zakon je taj što "proučavaju lice korisnika i mogu automatski označiti ili povezati osobu sa slikom, obično bez pristanka korisnika koji je označen."

 

 

Međutim, nisu svi filteri obuhvaćeni ovom restrikcijom. Zabranjeni su samo oni koji koriste geometriju lica, poput filtera "proširene stvarnosti".

Reč je o filterima koji vam mogu u potpunosti promeniti lični opis, a koji su postali planetarno popularni, naročito među svetskim, ali i među zvezdama na našim prostorima.

Većina ljudi u Teksasu izražava svoje nezadovoljstvo na Tviteru, smatrajući da je ova odluka besmislena i da se treba pozabaviti bitnijim pitanjima.

- Izgleda da su u Teksasu Instagram filteri bitniji od prava žena i kontrola naoružavanja - napisao je jedan korisnik Tvitera.

Teksas je uveo zabranu abortusa, zatim su uklonili Instagram filtere i sada su škole promenila svoj kodeks oblačenja da bude stroži od mog poslovnog kodeksa oblačenja...Teksas, da li si dobro? - još jedan je od komentara koji upućuju da ova savezna država postaje sve konzervativnija.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading