Ovako Zakerberg vidi budućnost: Trebalo bi da se teleportujemo, ne transportujemo

Autor:

Razonoda

08.02.2021

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija koronavirusa je promenila način na koji se mnogi poslovi obavljaju. O tome koliko je velika uloga tehnologija, i kako on predviđa da će se stvari odvijati ubuduće, govorio je Mark Zakerberg.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mark Zukerberg

Šef kompanije Facebook je, na Clubhouse aplikaciji, podelio svoje viđenje virtuelne (VR) i proširene (AR) stvarnosti, odnosno načina na koji bi one mogle da nam pomognu u promeni mesta sa kog se poslovi obavljaju.

Naravno, istakao je kako virtuelna stvarnost pre svega omogućava ljudima da budu "na dva mesta" u isto vreme - kako u onom fizičkom prostoru gde se nalaze, tako i u onom virtuelnom. Video-sastanci se razlikuju od ovoga, po tome što ćete, kada koristite VR, videti okruženje kao da ste stvarno na tom mestu.

- Trebalo bi da se teleportujemo, a ne da se transportujemo - objasnio je ukratko Zakerberg.

Kako kaže, ne samo da bi se tako uštedelo vreme, već bi se i dodatno zaštitila okolina, jer bi se smanjila učestalost korišćenja prevoza, a samim tim i količina i štetnih gasova u atmosferi.

On je, u jednom od ranijih intervjua, najavio i kako će u narednih 5-10 godina oko polovina zaposlenih u njegovoj kompaniji, kancelarije posećivati samo virtuelno.

Najveća prepreka ovom načinu rada, trenutno, jeste to što VR zahteva velike naočare ili kacige, koje su pre svega nedovoljno udobne da bi mogle da se koriste svakodnevno. Jednom kada budu slični običnim naočarima, predviđa Zakerberg, veći broj ljudi će ih koristiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading