100 miliona ljudi gleda YouTube na TV-u svakog meseca

Autor: Engadget, Pcpress

Razonoda

30.06.2020

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korisnici YouTube-a sve više odlaze od tradicionalnih uređaja i počinju da koriste prednosti velikih ekrana. Ovde se prvenstveno misli na televizore, na kojima više od 100 miliona korisnika mesečno gleda YouTube ili YouTube TV u Sjedinjenim Američkim Državama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Povećano je i vreme gledanja televizije, 80% u odnosu na prošlu godinu, dok je vreme gledanja uživo u martu poraslo za oko 250% u odnosu na 2019. godinu.

YouTube je ovu statistiku o impozantnim brojevima predstavio na industrijskom događaju NewFronts, namenjenom digitalnim oglašivačima. Kompanija je takođe najavila novu liniju originalnih programa, uključujući “Ultimate Home Championship“, virtuelno takmičenje u kom će učestvovati sportisti i YouTube ličnosti. Emisiju će voditi Stef Kari i novac zarađen od emisije biće dat u humanitarne svrhe u borbi protiv COVID-19 virusa.

RepublikaFoto: pixabay.com

Google je dugo pokušavao da potisne YouTube samo na mobilne telefone i veće ekrane, i izgleda da su ti napori počeli da se isplaćuju.

Taj pomak je verovatno ubrzan poslednjih meseci usled epidemije Korona virusa, jer su mnogi ljudi ostali kod kuće, i više vremena počeli da provode ispred svojih televizora.

Više informacija iz rubrike Hi-tech pročitajte ovde

Primećene su i promene navika gledanja tokom epidemije.

Prikazi sadržaja sa supama i receptima za hranu skočili su za više od 400% u periodu od sredine marta do kraja maja, u poređenju s početkom godine.

RepublikaFoto: pixabay.com

Svi video snimci koji su vezani za kuvanje imali su skok od oko 45% u poređenju sa prošlom godinom, dok su video snimci sa “vežbanjem kod kuće” doživeli rast od oko 200%, od sredine marta do kraja maja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading