HBO ponovo meta napada hakera

Autor: bbc.com, Republika

Razonoda

17.08.2017

22:30 >> 14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profili društvenih mreža HBO-a opet su hakovani. Ovoga puta na meti nisu bile nove epizode popularne serije "Igra prestola" već bezbednost njihovog mrežnog sistema.

RepublikaFoto: www.makinggameofthrones.com
Ponovo hakovan HBO

Hakerska grupa koja sebe naziva "OurMine", po svemu sudeći je preuzela glavne Facebook i Twitter naloge HBO-a, kao i naloge njihovih serija, sa molbom da ih kompanija kontaktira kako bi im pomogli u poboljšanju njihove sigurnosti.

Jedan od postova je glasio „OurMine ovde, samo proveravamo vašu bezbednost“, a neke objave su brzo uklonjene sa društvenih mreža.

Hakerska grupa "OurMine" ima reputaciju hakovanja Twitter naloga. Prošle godine na njihovom udaru našli su se "Netflix", suosnivač "Wikipedia-e" Jimi Velsa, osnivač i vlasnik "Facebook-a" Mark Cukerberg i izvršni direktor "Google-a" Sundar Pičai.

Ovaj peh je najnoviji u nizu koji ovu kompaniju prati već neko vreme, a koliko juče smo imali nezgodu sa puštanjem serije pre vremena u javnost. Zaista se postavlja pitanje koliko dobro čuvaju svoje podatke i da li je sve ovo možda izrežirano?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading