UHAPŠENI BELIVUKOVI VOJNICI! Dvojica pripadnika klana vraćeni iza rešetaka

Autor:

Hronika

11.04.2024

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ponovno hapšenje ljudi koji se dovode u vezu sa klanom Veljka Belivuka.

UHAPŠENI BELIVUKOVI VOJNICI! Dvojica pripadnika klana vraćeni iza rešetaka

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Apelacioni sud u Beogradu je postupajući po žalbi Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, doneo odluku kojom se ukida prethodno rešenje Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu kojim je ukinut pritvor optuženima Nemanji Lakićeviću i Aleksi Stošiću u predmetu Belivuk.

Posebno odeljenje za organizovani kriminal danas je ponovo odredilo pritvor za optužene, prenosi Kurir.


Lakićević i Stošić, kojima je sudija Vinka Beraha Nikicević na poslednjem suđenju klanu pred odlazak u starosnu penziju ukinula pritvor, odnosno Lakićeviću zamenila za kućni pritvor, sada su ponovo uhapšeni i predati pritvorskoj jedinici.

Podsećamo da se pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sudi za sedam ubistava, otmice, trgovinu drogom i oružjem, kao i jedno silovanje.

Foto: MUP Srbije

Hapšenje

Visoki savet sudstva u martu je doneo odluku da Vinki Beraha Nikićević, koja je predsednica veća u ovom predmetu prestaje sudijska funkcija 29. aprila zbog navršenja radnog veka. 

Beraha Nikićević u aprilu navršava 65 godina, zbog čega je Visoki savet sudstva doneo takvu odluku. 

Uskoro će biti postavljen novi predsednik sudskog veća. 

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana u Specijalnom sudu u Beogradu Veljko Belivuk i Marko Miljković su negirali optužbe za pranje novca i naveli su da su sve zaradili legalno.

Foto: ATA Images

Veljko Belivuk

Marija Ivanovski, žena Filipa Ivanovskog File, rekla je da je zbog stresa i šoka neke stvari pogrešno izjavila. Inače, ona je jedina koja je od žena pristala da odgovara na pitanja.

- Tog dana sam bila u stanu sa bebom od pet meseci, koji je imao zdravstvene probleme i operisan je i sinom od četiri godine, koji je teško podnosio razdvojenost od Filipa. 

- Što se tiče stana, u julu 2018. ja prvi put odlazim u Švedsku, kod Filipovog oca i dao mi je 10.000 evra, da počnemo sa isplatom stana . I 2020. sam otišla ponovo i dao mi je još 10.000 evra. Moj svekar Jugoslav koji živi i radi u Švedskoj 30 godina, u Srbiju mi je doneo još 30.000 evra, tri puta kada je dolazio. Ono što nisam navela je da je i moj otac u dogovoru sa Jugoslavom učestvovao u kupovini stana. Videla sam na vestima da je uhapšena Bojanina mama i uplašila sam se da i on ne bude uhapšen, zbog toga to nisam pomenula. On je čovek koji živi na selu. Otac mi je dao još 20.000 evra za stan. Kada je ostala još poslednja rata za stan, od 6.800 evra, pozajmila sam od Filipovog brata i vratila sam mu kada je vraćen PDV za stan. Meni Filip nije dao ni dinar za stan - istakla je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading