SUĐENJE KLANU VELJKA BELIVUKA - VEROVALI SU DA SU NEDODIRLJIVI. "Marko i ja samo bili na vetrometini KAD SMO IZAŠLI IZ ZATVORA, a gle nas sada opasniji smo od Zemunaca"

Autor:

Hronika

26.03.2024

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija je u deset do pet donela rešenje o prekidu suđenja i najavila nastavak u četvrtak.

SUĐENJE KLANU VELJKA BELIVUKA - VEROVALI SU DA SU NEDODIRLJIVI. "Marko i ja samo bili na vetrometini KAD SMO IZAŠLI IZ ZATVORA, a gle nas sada opasniji smo od Zemunaca"

Foto: E-stock, Tanjug, Shuttestock

Suđenje zloglasnoj organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, pred Specijalnim sudom u Beogradu za sedam monstruoznih ubistava, otmice, silovanje trgovinu droge i oruzja nastaviće se danas.

 

16.59 - KRAJ SUĐENJA

Miljković izlazi za govornicu i opet pokušava da razvuče suđenje besmislenim zahtevima. Iako se unapred zna da će reći da nijedan glas ne prepoznaje on insistira da ima ista prava kao svedoci okrivljeni i traži da opet čuje snimke.

- Moje pravo kao okrivljenog je da mi pustite svaki glas da ja prepoznajem ko govori u suprotnom tražim izuzeće čitavog veća-  rekao je Miljković.

Na njegov zahtev se nadovezuje i advokat Lazarević koji traži izuzeće sudije kao neobjektivne u ovom slučaju.

Sudsko veće je odbacilo zahteve posle kraćeg većanja, pa je sudija zamolila Marka Miljkovića da se vrati na mesto.

- Ne, ne neću da se vratim - rekao je Miljković.  

Sudija je bila strpljiva, a Miljković je nastavljao polemiku koju je sudija prekinula tako što je ponovila da ode na mesto.

Zatim u sudnicu ulazi Belivuk i očigledno odugovlači postupak tražeći da se ponovo puste glasovne poruke. 

Sudija kaže  Belivuku da neće da mu pusti pošto nije prepoznao nijedan glas, a onda je izašao Miloš Budimir i samouvereno je rekao da želi da mu pusti sve glasove poruke jer je možda i nekog prepoznao. Sudija iako joj je jasna namera optuženog, pušta glasovne poruke.

Budumir bezobrazno govori da mu je možda poznat glas pa opet traži da mu se puste poruke, a na kraju ipak izgovara da su mu glasovi nepoznati. 

- Ja ne znam gde je ta poruka, taj glas. Učinilo mi se da sam prepoznao.

Zatim izlaze drugi optuženi i ponavljaju da nijedan glas nisu prepoznali.

- Nije istina da niko nije prepoznao ničiji glas, jer sam ja rekao da sam prepoznao Lalića koji je silovao Iliju S - rekao je Belivuk. 

Sudija je u deset do pet donela rešenje o prekidu suđenja i najavila nastavak u četvrtak.

16:15  Belivuk je u glasovnim porukama čestitao svima koji su učestvovali u otmici Nikole Mitića  usred belog dana. 

VELJKO: Svaka čast svima.

MARKO: Braćo hvala. Svaka čast svima, ovo je desetka.

VELJKO: U sred belog dana, pred ljudima, nema bezobraznije, sad ćemo da se maknemo. Braćo moja draga, ja još jednom da vas pozdravim sve, da se zahvalim svima, samo pametno sada, nema ukrštanja svih nas zajedno, nego malo da se pripazimo, zbog murije dok ne prođe samo vrućina, a čim bude prošla vrućina, nastavljamo gde smo stali. Ovo danas nema dalje, ovo je nešto što se ne dešava, rade nas brate šest meseci, mi jedan dan uzmemo da ih radimo i oderemo im čoveka i to uzmemo ga, ovo niko, ovo zemunci nisu radili, ova naša braća starija što se kaže, ne rade, neka, malo nam skače moral, najbitnije da ostane ovako, da ceo grad, svi živi znaju za Kratosa (na skaju Miljković) i mene, nek nas rade, mi smo naučili da se pazimo, imamo brate i finansije i logistiku da se pazimo, bitno je da vi ovako ostanete neutralni za javnost a da kidamo. Prvo što murija onda ne može da vas radi, nema ideju koga treba da rade a drugo dušmani vas neće čačkati.

Belivuk: Vi se krećite normalno, obilazite bazu, ljude, vodite malo taj poslić, ništa nismo uradili ako Beograd ostane na vetrometini. Kratos i ja ako malo da se maknemo samo dok ne vidimo koji su sledeći koraci i to je to. Ljubim vas sve, baš svaka čast svima ja sam oduševljen, do pre kad smo Kratos i ja izašli iz zatvora bili smo brate na vetrometini klasičnoj, a sada imamo ekipu, niko od nas nije cinkaroš ni pandur niti milijarder, a ekipa je ono, zlo.

 


15:53 Naizmenično se slušaju poruke i prikazuju pisane poruke.

Miljković traži da se prvo prikažu pisani dokazi iz druge optužnice, pa tek da pređemo na putanje, međutim sudija kaže da se usvaja predlog tužioca da se pređe na putanje vezane za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. 


Miljković: Idite slikajte prozor da vidimo ko je taj u stanu. Treba slikati sve što nam gleda u dvorište.

Belivuk: Lagano, braćo, vraćajte vi kamere, pa kad vidimo to, mnogo nam je bitan taj auto. Ako vidimo auto, možemo već danas da krenemo da radimo, a zamolićemo Šerifa, zamolićemo LeoLuku i koga već tu još ne zna da se vozikaju oko stadiona i da traže to vozilo. Vraćaj unazad dok neki BMW ne izađe i krene ka komandi, a onda pusti i gledaj na obe kamere koji auto proleće od crkve dole ka teniskom klubu.

Miljković: Uslikajte ga na prozoru da vidimo ko nam tamo bleji, ko je početni cinkaroš.


Miljković: Neka, nećemo ih napinjati, sutra ćemo vatromet da proviri i petarde. Izbušite mu sve gume. Sad nam je sve sumnjivo. Swena deremo prvog, najveća koncentracija da nađemo beli auto i da vidimo ko je u njemu, a Swen je, milion posto. Hahahaha nama je sad sve sumnjivo.

Belivuk: Ako treba, njemu ćemo četiri kilograma da spakujemo pod dupe, da mesecima traže deliće, da ga pulverizujemo kao Žutog.

Republika

Foto: Tanjug/Rade Prelic, Youtube, MUP

 

 


Belivuk i Miljković sumnjali su da ih Mitić prati, a iz presretnute komunikacije sa krištovane "Skaj" aplikacije moglo se videti da je on to i priznao posle mučenja, pa naveo da je radio zajedno sa Lazarom Vukićevićem, kog je klan likvidirao dva meseca kasnije.


Osim toga, iz poruka se videlo i da su Mitića oteli kod Američke ambasade dok su išli na Dedinje kod svog advokata, Dejana Lazarevića.

Mitića su prvo mučili na stadionu Partizana pa su ga prebacili u Ritopek gde su ga udavili, pa zaklali i samleli, a njegove ostatke bacili u Dunav.

15.01 Nastavlja se sa pregledanjem "Skaj" dokumentacije

Sudija nastavlja da predočava dokaze, odnosno isprave sa skaja. 

Prvo se preslušava snimak.

- Pitao je za Veljku i Mareta da li dolaze na stadion-

-E ovog smo juče uvatili i od juče ujutru ga bijemo i držimo. 

- čuje se glas Marka Miljkovića da uzvraća muškarcu sa kojim komunicira.

Spominjali su i Peru Alkatraza jer su optuženi verovali da je Ilija S. prenosi Peri šta se dešava na stadionu. 

Posle snimaka prikazana je i slika muškaraca u plavoj majici.

- Na fotografiji je oštećeni Ilija S. Iza njegovih leđa je bunker. 

Prepoznajem glas Marka Miljkovića i drugi glas mi liči na Vladmira Greka 
- izjasnio se svedok okrivljeni Srđan Lalić. 

Optužene vođe klana i drugi optuženi negiraju da su to glasovi osoba za koje tvrdi Lalić.

- Ne prepoznajem osobu na montiranoj fotografiji. Ja bih ga prepoznalo da je sa leđa. I ovo nisu glasovi , ni moj ni Grekov - rekao je Miljković. 

Advokat Lazarević opet govori da su fotografije pribavljene sa skaja montirane, a njegov kolega Litričin Pavle kaže da ne pravosudni organi nemaju licencu za eksel u kojem se prikazuju poruke. 

Publika se smeje na konstataciju advokata.

Potom se predočavaju i pisane poruke u kojima stoji jedna jeziva. 

- Isekli bi i ovog, ali nije vredan posla - .

14.43 Miloš Budimir se javio za reč

Okrivljeni Miloš Budimir se i na početku ovog ročišta javi za reč, a sudija je prokomentarisala da je zamenio Marka Miljkovića koji se dosad najčešće javljao.

Republika

Foto: Republika

Marko Budimir

 

- Možda ga menjam, možda ne. To je moj brat. Pa da se dopunimo malo. Hteo sam da kažem da je Lalić ranije pričao, kada je govorio o falsifikatu da mu je Miljković rekao da pribavi falsifikat za vozilo Zdravka Radojevića, mercedes S klase, dakle pribavio je falsifikat. Juče je rekao da je nabavio i da je poslao. Tada je rekao da je pribavio falsifikat i rekao je i juče - rekao je.

Sudija ga je upitala šta on sada kaže.

- Kaže, S klasa se vodila na Zdravka Radojevića i pribavili smo ovlašćenje. Lepo piše da je to učinio. Imam još nešto, moje mišljenje je da tužilac pokušava da izađe iz ovog predmeta kako bi mogao da podnosi krivične prijave protiv Belivuka. Ja mu savetujem da to ne radi, ima svoje pomoćnike, lažove i marionete, okrivljene saradnike, ima fotošopirane slike i montirane poruke na raznim jezicima. Sve je prevara i falsifikat. Juče je tužilac rekao da Belivuk ometa suđenje i da će da ga tuži za to, nisam stručnjak kako se to tačno kaže. Savetujem ga da uradi isto za Lalića, kada je ispitivan, vređao nas je a niko osim vas sudija ga nije prekinuo - dodao je Budimir.

Potom je za sudsku govornicu izašao i Marko Miljković, koji je zatražio izuzeće tužioca Saše Ivanića.

- Ja podnosim zahtev za izuzeće postupajućeg tužioca. Juče je panično reagovao da mu se hitno daju transkripti. Sad cu da vam kažem zašto, dok je bio u ćeliji pored moje Hrvatin mi je pričao da je bio u kancelariji kod tužioca i da ima najlon, ja mu nisam puno verovao jer laže, ali mi je rekao da kada je pitao tužioca šta će najlon, rekao mu je ako ne bude govorio šta mu kaže, videće čemu služi najlon. Zato je juče tužilac panično reagovao na slike na kojima je najlon. Pristrasan je i zato tražim izuzeće - rekao je Miljković.

Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd, E-stock

 

Za reč se javio i Veljko Belivuk.

- Osvrnuo bih se na ovo juče i zamoliću Vas da tužilaštvu još ne dostavite transkripte, pošto će danas, u četvrtak i u petak još svašta biti rečeno o njima, pa im dajte sve zajedno. Rekao je da sam ometao dokazivanje, ja nisam čuo da to ima kod nas, samo u američkim filmovima. On protiv Lalića ne može da podnese prijavu za falsifikat jer je i on falsifikator - rekao je Belivuk, a sudija ga je opomenula da ne vređa tužioca.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

- Kad neko ne govori istinu, ja kažem da ne govori istinu, kad falsifikuje, ja kažemd a je falsifikator. Ja sam ovde, koliko se sećam, okrivljeni. Mnogi političari su na televiziji rekli da imamo pravo da lažemo. To nije istina, mi imamo pravo da se branimo i ja to radim onako kako mi je zgodno - nastavio je Belivuk.

Pošto ga je sudija prekinula on je rekao da ne zna više ni šta je hteo da kaže i da on ne podnosi zahtev za izuzeće.

Sudsko veće povuklo se radi odluke o izuzeću tužioca Saše Ivanića.

14.35 Sudija proziva prisutne


14.00 Optuženi dovezeni u sud

SUDI IM SE ZA 7 UBISTAVA

Podsetimo, Belivuku i njegovom klanu se na teret stavlja sedam ubistava, trgovina drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Sud je u junu potvrdio novu optužnicu, drugu po redu, kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

U okviru prve optužnice na teret im se stavljaju ubistva Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Lazara Vukićevića.

Jučerašnje ročište je počelo pokušajem odbrane da odlože sudjenje do maja.

I juče su u sudu bile pojačane mere obezbedjenja , a Republika saznaje da će i dalje tako biti kad god su na ročištima okrivljeni saradnici Srdjan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

Strahovito neprijateljstvo seva od vođa klana i njihovih vojnika prema trojici imenovanih  zbog izdaje koju su napravili postignuvši dogovor sa tižilaštvom. 

Lalić, Spasojević i Hrvatin su se u više navrata žalili da dobijaju pretnje od vodja klana i drugih optuženih kad god im se pogledi sretnu.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading