UHAPŠEN VOZAČ SA 2, 24 PROMILA ALKOHOLA: Izazvao saobraćajnu nesreću, isključen iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje

Autor:

Hronika

08.04.2024

20:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozaču određeno zadržavanje do 12 sati

UHAPŠEN VOZAČ SA 2, 24 PROMILA ALKOHOLA: Izazvao saobraćajnu nesreću, isključen iz saobraćaja zbog nasilničke vožnje

Foto: ST/Vladimir Lukić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su priveli 68-godišnjeg muškarca na periferiji Subotice nakon što je, upravljajući vozilom marke "Seat", izazvao saobraćajnu nezgodu sa materijalnom štetom.

Prema saopštenju Policijske uprave Subotica, vozač je imao čak 2,24 promila alkohola u krvi, te je zbog nasilničke vožnje isključen iz saobraćaja, preneo je Tanjug.

                                       Nasilnička vožnja

Nasilnička vožnja u Srbiji, kao i u većini drugih zemalja, označava vožnju koja predstavlja opasnost po bezbednost drugih učesnika u saobraćaju ili okoline. U Srbiji, Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima reguliše ponašanje u saobraćaju i propisuje kazne za različite prekršaje, uključujući i nasilničku vožnju.

Nasilnička vožnja može uključivati različite radnje kao što su prekomerna brzina, nepropisno preticanje, vožnja pod uticajem alkohola ili droga, nepridržavanje pravila prioriteta, ignorisanje saobraćajnih znakova i semafora, agresivno ponašanje u saobraćaju (npr. namerno zaustavljanje ili ometanje drugih vozila), kao i mnoge druge neodgovorne radnje koje ugrožavaju sigurnost.

Kazne za nasilničku vožnju u Srbiji mogu biti ozbiljne, uključujući novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole, zatvorsku kaznu i druge sankcije, zavisno od težine prekršaja i posledica koje je prouzrokovao.


Kako je navedeno, vozaču je određeno zadržavanje do 12 sati, a protiv njega će biti podneta prekršajna prijava.

Ova situacija jasno ukazuje na ozbiljan problem alkoholisanog vožnje, te je važno da se javnost edukuje o posledicama takvih postupaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading