MRTAV PIJAN VOZIO PO PALIĆU, PA UDARIO U STUB: Mladiću (26) određeno zadržavanje!

Autor:

Hronika

30.03.2024

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pod uticajem alkohola, vozači često donose nepromišljene odluke, poput prebrze vožnje, ignorisanja saobraćajnih znakova ili nepoštovanja pravila prioritetnih prolaza.

MRTAV PIJAN VOZIO PO PALIĆU, PA UDARIO U STUB: Mladiću (26) određeno zadržavanje!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Subotička policija isključila je danas iz saobraćaja dvadesetšestogodišnjeg mladića zbog nasilničke vožnje.

- Muškarac je na Paliću, upravljajući "pasatom"' sa 2,11 promila alkohola u organizmu, sleteo sa puta i udario u stub. Vozaču je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava - navodi se u saopštenju MUP-a.

Voznja pod uticajem alkohola predstavlja jedan od najvećih uzroka saobraćajnih nesreća širom sveta. Ova neodgovorna praksa dovodi do ozbiljnih posledica, kako po vozača, tako i po druge učesnike u saobraćaju.


Alkohol ima direktan uticaj na sposobnost vozača da brzo reaguje na promene u saobraćaju. Takođe, koordinacija pokreta i procena udaljenosti postaju znatno otežane, što povećava rizik od sudara i nezgoda.

Pod uticajem alkohola, vozači često donose nepromišljene odluke, poput prebrze vožnje, ignorisanja saobraćajnih znakova ili nepoštovanja pravila prioritetnih prolaza. Ovo može dovesti do ozbiljnih incidenata na putu.

Pored rizika po samog vozača, vožnja pod uticajem alkohola ugrožava i pešake i druge učesnike u saobraćaju. Povećava se verovatnoća da će vozač pod dejstvom alkohola izgubiti kontrolu nad vozilom i ugroziti sve oko sebe.

Zakoni širom sveta strogo kažnjavaju vozače koji upravljaju vozilom pod uticajem alkohola. Ovi propisi imaju za cilj da smanje broj alkoholom izazvanih saobraćajnih nesreća i da zaštite sve učesnike u saobraćaju od potencijalnih opasnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading