SAOPŠTENJE MUP O MOGUĆEM TERORIZMU U SRBIJI: "Ukoliko imate informacije o ugroženoj bezbednosti građana..."

Autor:

Hronika

04.04.2024

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom informacija koje se šire na društvenim mrežama da će jedan od tržnih centara u Srbiji navodno biti meta terorističkog napada, Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da plasiranje netačnih informacija kojima se uznemirava javnost i širi panika predstavlja krivično delo i da će svi koji šire paniku biti procesuirani u skladu sa zakonom.

SAOPŠTENJE MUP O MOGUĆEM TERORIZMU U SRBIJI: "Ukoliko imate informacije o ugroženoj bezbednosti građana..."

Foto: Tanjug AP, MUP Srbije

Ministarstvo unutrašnjih poslova ističe da plasiranje netačnih informacija koje izazivaju uznemirenost javnosti i šire paniku predstavlja krivično delo. U kontekstu informacija koje se šire na društvenim mrežama o navodnom terorističkom napadu na jedan od tržnih centara u Srbiji, Ministarstvo naglašava ozbiljnost ovakvih situacija i ističe da će sve osobe koje doprinose širenju panike biti procesuirane u skladu sa zakonom.

Ovakve mere imaju za cilj zaštitu javne sigurnosti i sprečavanje eventualnih incidenata izazvanih neproverenim ili lažnim informacijama. Ministarstvo apeluje na odgovornost i oprez u deljenju informacija na društvenim mrežama kako bi se sprečilo širenje panike i nepotrebnog uznemiravanja građana.

Važno je da se informacije proveravaju kod relevantnih institucija pre nego što se dele, kako bi se izbegle potencijalne negativne posledice po bezbednost i stabilnost društva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća javnost da je na svim javnim mestima gde se okuplja veći broj građana pojačano prisustvo pripadnika policije. Ovo je deo mera koje su preduzete radi očuvanja bezbednosti i sigurnosti građana.

Ova inicijativa ima za cilj pružanje dodatnog osećaja sigurnosti građanima, posebno u kontekstu mogućih pretnji ili incidenata koji bi mogli uznemiriti javni red i mir. Prisustvo policije na ovim mestima treba da deluje preventivno i da osigura brzu i efikasnu reakciju u slučaju bilo kakvih problema ili opasnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading