300 PRIPADNIKA VOJSKE I POLICIJE TRAGALO ZA TERORISTIMA: Osumnjičene tražili pomoću dronova, helikoptera i pasa-tragača, jednog monstruma pronašli na drvetu (VIDEO)

Autor:

Svet

25.03.2024

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FSB je 23. marta objavio pritvor za 11 osoba pod sumnjom da su izvršili teroristički napad.

300 PRIPADNIKA VOJSKE I POLICIJE TRAGALO ZA TERORISTIMA: Osumnjičene tražili pomoću dronova, helikoptera i pasa-tragača, jednog monstruma pronašli na drvetu (VIDEO)

Foto: telegram/intel slava z

Dalerjon Mirzoev, jedan od optuženih za teroristički napad u Moskvi, pronađen je kako se krije na drvetu.

Pripadnici ruskih bezbednosnih službi, podsetimo, zaustavili su automobil sa teroristima nekih 400 kilometara od Moskve u regionu Brjanska. Šemsidin Faraduni i Muhamedsobir Fajzov su odmah uhapšeni dok su Dalerjon Mirzoev i Sajidakramij Račabalizod pobegli u šumu.

Za njima je odmah počela potera u kojoj su pored 300 pripadnika vojske i granične policije učestvovali i agenti Federalne službe bezbednosti. Osumnjičene su tražili pomoću dronova i helikoptera. Mirzoev je na kraju skinut je sa drveta gde se nadao da će se sakriti .

- Ime i prezime? Znaš li zašto si zadržan? Za koga radiš, dođavola - pita ga vojnik.

Drugog begunca psi tragači otkrili su u žbunju na drugom kraju šume.

Obojica su u nedelju na sudu priznala krivicu, dok je Mirzaev prvooptuženi u slučaju.

FSB je 23. marta objavio pritvor za 11 osoba pod sumnjom da su izvršili teroristički napad.

Od njih su, prema istrazi, Dalerjon Mirzoev, Saidakrami Račabalizoda, Muhamedsobir Fajzov i Šamsidin Fariduni, bili direktni izvršioci terorističkog napada. Oni su uhapšeni 24. marta uveče. Ko je bilo ostalih sedam privedenih, još nije saopšteno.

Podsetimo, Mirzoev je ilegalac iz Tadžikistana i otac četvoro dece, Račabalizoda je, navodno, rođen u Tadžikistanu i živi u Moskvi, Fariduni je takođe rođen u Tadžikistanu i radi u fabrici, dok je Fajzov frizer koji je doveden u sud u invalidskim kolicima.

Ranije u toku dana, privedena su još trojica optuženih u slučaju terorističkog napada na "Krokus siti hol" u Moskvi. U pitanju su dva brata i njihov otac: Islomov Aminčon Isroilovič, Islomov Dilovar Isroilovič i Isroil Ibrahimović Islomov.

Islomovi su bili ti koji su beli Reno prodali počiniocima terorističkog napada na "Krokusu".

Video možete pogledati OVDE

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading