"ON NEMA VEZE SA TIM" Oglasio se brat jednog od osumnjičenih za napad u Moskvi (VIDEO)

Autor:

Svet

26.03.2024

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Islomovi su bili ti koji su beli Reno, navodno, prodali počiniocima terorističkog napada na "Krokusu".

"ON NEMA VEZE SA TIM" Oglasio se brat jednog od osumnjičenih za napad u Moskvi (VIDEO)

Foto: X/Т.К.

Dilovar Islomov, koji je uhapšen u vezi sa terorističkim napadom na "Krokus siti hol", nije znao ništa o predstojećem napadu, rekao je za "Vestku" njegov brat, Iam Islomov.

Dilovar Islomov je vlasnik automobila Reno kojim su teroristi napustili "Krokus". Nekoliko sati nakon terorističkog napada, rekao je novinarima da ga je pre nedelju dana prodao bratu svoje žene.

- Dilovar nema veze sa tim, samo je prodao auto, nije kriv i ne zna ništa o ovoj temi. Ima kupoprodajni ugovor, rekli su da je auto potreban za taksi. Otišao je kod lokalnog policajca čim je video snimak na internetu ovog automobila - rekao je Iam Islomov.

Iam nije nije mogao da kaže kada je tačno Dilovar priveden, dodajući da "nije bio kod kuće" poslednjih noći.

On je dodao da su Dilovarova supruga i majka i dalje u Rusiji. Sam Iam živi u Tadžikistanu. Izjavio je da njegova braća "nisu poznavala ISIS" i da nisu išla u džamiju.

Podsetimo, juče su sudu privedena još trojica optuženih u slučaju terorističkog napada na "Krokus siti hol" u Moskvi. U pitanju su dva brata i njihov otac: Islomov Aminčon Isroilovič, Islomov Dilovar Isroilovič i Isroil Ibrahimović Islomov.

Islomovi su bili ti koji su beli Reno, navodno, prodali počiniocima terorističkog napada na "Krokusu".

Osumnjičeni za teroristički napad su državljani Tadžikistana, a prema izveštajima, kretali su se automobilom prema ukrajinskoj granici. Osumnjičeni su privedeni pred sud koji je odredio pritvor do 22. maja. U pitanju su Dalerjon Mirzoev, Saidakrami Račabalizoda, Šamsidin Fariduni i Muhamadsobir Fajzov.

Prema poslednjim podacima Istražnog komiteta, 139 ljudi je poginulo, od kojih su troje deca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading