SASLUŠAN VLADIMIR ERIĆ! Kopač tunela u Podgorici rekao OVO!

Autor:

Hronika

04.04.2024

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Erić je negirao da je učestvovao u obijanju depoa Višeg suda.

SASLUŠAN VLADIMIR ERIĆ! Kopač tunela u Podgorici rekao OVO!

Foto: printscreen, Rade Koprivica/Vlada Crne GoreRade Koprivica/Vlada Crne Gore

Vladimir Erić

Vladimir Erić, državljanin Srbije, sproveden je jutros kod tužioca na saslušanje. On je osumnjičen da je deo kriminalne organizacije koja je, prema sumnjama tužilaštva, u septembru prošle godine obila depo Višeg suda u Podgorici tako što je prokopala tunel.

Prema rečima njegovog advokata Stefana Jovanovića, Erić je negirao da je učestvovao u obijanju depoa Višeg suda.

Okrivljeni Erić u potpunosti je negirao izvršenje krivičnog dela, izneo odbranu i odgovarao na postavljena pitanja, prenose Vijesti. On je rekao da nije ni bio u Crnoj Gori u vreme izvršenja krivičnog dela.

Eriću se, prema optužnici, stavljaju na teret krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja. Uhapšen je u oktobru prošle godine u Švedskoj i izručen Crnoj Gori pre 20 dana, nakon čega je sproveden u spuški pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Nakon što je izručen Crnoj Gori, Vlada Kraljevine Švedske je odbacila zamolnicu za izručenje koja se odnosi na krivično delo pripadnosti kriminalnoj organizaciji i sprečavanje dokazivanja, jer navedena dela nisu prepoznata u švedskom zakonu.

Poternica je raspisana i za Erićevim sugrađanima iz Loznice - Veljkom Markovićem (33), Milanom Markovićem (54) i Dejanom Jovanovićem (31), koji se sumnjiče da su učestvovali u kopanju tunela do sudskog depoa.

Policija je do sada uhapsila pet osoba povezanih sa obijanjem sudskog depoa, ali ni nalogodavac ni motiv obijanja još uvek nisu utvrđeni.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading