NAJSTRAŠNIJI NESTANAK U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Nakon 36 godina, porodica i dalje traga za Davorom!

Autor:

Hronika

03.04.2024

17:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Davor Santrač je otišao na bazen i od tada mu se gubi svaki trag

NAJSTRAŠNIJI NESTANAK U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Nakon 36 godina, porodica i dalje traga za Davorom!

Foto: Facebook/Nenad Djedoos Nenoos Barinić

Davor Santrač nestao je 16. avgusta 1988. godine sa bazena u Vukovaru, ostavivši porodicu u neizvesnosti i iščekivanju koje traje već skoro 36 godina. 

Sanja, njegova sestra, bila je samo trogodišnjakinja kada je njen devetogodišnji brat nestao, a njihova majka Mira i otac Stevan od tada žive s nadom da će se Davor vratiti ili javiti.

Nada porodice Santrač zasniva se na pričama sedmogodišnjaka i petnaestogodišnjaka koji su bili poslednji koji su videli Davora tog dana. Njihove tvrdnje o tome kako je Davor odvezen autom od strane nepoznatog čoveka i dalje predstavljaju osnovu za brojne potrage i napore porodice da pronađu Davora.



Napori porodice i potraga

Porodica Santrač nije odustala od potrage za Davorom ni nakon toliko godina. Sanja je iz Kanade apelovala na javnost da se na osnovu fotografija njenog brata iz tog vremena napravi fotorobot kako bi se mogao videti izgledao u dobi od 34 godine.

Njihova upornost i nada su neumoljive, uprkos svim izazovima i poteškoćama koje su se javile tokom godina.



Nestanak na bazenu

Davor Santrač nije pušten na bazen do dana svog nestanka, ali je uspeo da ubedi majku da ga pusti tog kobnog dana. Nakon što je otišao na bazen, ostavivši svoje stvari iza sebe, Davora više niko nije video.

Potraga za njim obuhvatala je različite napore, uključujući i ronjenje u bazenu, pretraživanje Dunava i angažovanje policije, ribolovaca i helikoptera.


Nepoznati čovek i svedočenja

Svedočenja tada 12-godišnjeg Dalibora Grgurevića i sedmogodišnjeg Radovana Latinovića predstavljaju ključne delove priče o nestanku Davora Santrača.

Njihove priče o nepoznatom čoveku koji je ponudio Davoru čokoladu i odveo ga automobilom su i dalje važan deo istrage, a moguće je da bi fotorobot 45-godišnjeg Davora mogao biti koristan trag u daljoj potrazi.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading