TEŠKO NASILJE NAD MALOLETNICOM ZGROZILO HRVATSKU: Oglasila se policija povodom slučaja na Brodarici, uhapšene četiri osobe

Autor:

Svet

02.04.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Provedenom kriminalističkom istragom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su četiri maloletne osobe na štetu jedne maloletne osobe počinile veći broj krivičnih dela.

TEŠKO NASILJE NAD MALOLETNICOM ZGROZILO HRVATSKU: Oglasila se policija povodom slučaja na Brodarici, uhapšene četiri osobe

Foto: Profimedia

Hrvatska policija

Policijska uprava splitsko-dalmatinska objavila je detaljno saopštenje vezano za slučaj zlostavljanja maloletnice na Brodarici.

U nastavku ga prenosimo u celosti:

- U odnosu na događaj od 30. marta 2024. godine, te snimak objavljen na društvenim mrežama, policijski službenici odmah po primanju saznanja započeli su kriminalističku istragu nad četiri maloletne osobe koje su, nakon dovršene istrage, predate pritvorskom nadzorniku.

Provedenom kriminalističkom istragom utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su četiri maloletne osobe na štetu jedne maloletne osobe počinile veći broj krivičnih dela. Tri osobe prijavljene su zbog krivičnog dela nasilničkog ponašanja, jedna osoba zbog krivičnih dela pretnje i iznude, jedna osoba zbog krivičnog dela teške telesne povrede u pokušaju, dve osobe zbog krivičnog dela povrede privatnosti deteta i jedna osoba zbog krivičnog dela povrede detetovih prava.

Takođe, tokom ove kriminalističke istrage utvrđena je osnovana sumnja o počinjenju krivičnih dela u martu 2024. na štetu druge oštećene maloletne osobe te je dovršena kriminalistička istraga nad dve maloletne osobe od kojih je jedna počinilac i u gore navedenom događaju. Utvrđena je osnovana sumnja da je na štetu jedne maloletne osobe ostvarila obeležja krivičnih dela nasilničkog ponašanja i pretnje, dok je druga osoba, u dobi deteta, ostvarila obeležja krivičnog dela povrede privatnosti deteta, a s obzirom na dob, protiv nje će nadležnom državnom tužilaštvu biti podneseno opšti poseban izveštaj.

Zahvaljujemo svim građanima koji nisu delili i objavljivali snimke putem društvenih mreža i aplikacija za razmenu sadržaja, već su, radi zaštite žrtava, prijave i snimke dostavili policiji. Samo online aplikacijom Red Button u poslednja tri dana primljeno je više od 1100 prijava građana.

U suzbijanju nasilja među i nad mladima policija će, kao i u ovim slučajevima, ažurno preduzimati mere u cilju zaštite žrtava i sprečavanja daljnjeg nasilničkog ponašanja procesuiranjem počinitelja - prenijela je Slobodna Dalmacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading