UIGRANI PAR LOPOVA KONAČNO ZAVRŠIO IZA REŠETAKA: Provaljivali u kuće i krali šta su stigli, ojadili žrtve za skoro 140 hiljada evra

Autor:

Svet

25.03.2024

21:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražni sudija Županijskog suda u Karlovcu odredio im je jednomesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja dela.

UIGRANI PAR LOPOVA KONAČNO ZAVRŠIO IZA REŠETAKA: Provaljivali u kuće i krali šta su stigli, ojadili žrtve za skoro 140 hiljada evra

Foto: Shutterstock

Kradljivci stari 46 i 18 godina uhapšeni u Senju i trenutno noće u gospićkom zatvoru, sumnjiče se za tri provalničke krađe. Znali su u kojim se kućama drži oružje, pa su u skladu s tim i krenuli u lopovske akcije.

Istražni sudija Županijskog suda u Karlovcu odredio im je jednomesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja dela.

Gospićko tužilaštvo ih je ispitalo, jer postoji osnovana sumnja da su odradili dve teške krađe provaljivanjem, a stariji se suočio i sa prijavom za nedozvoljeno držanje oružja.

Terete se da su, prema prethodnom dogovoru, 15. septembra prošle godine nasilno, pomoću alata, otvorili vrata jedne porodične kuće na području Gospića. Temeljno su sve ispreturali, te uzeli novac, zlatni nakit i dve optike. Sumnjali su da vrednih stvari ima još, pa su obili i zaključani ormar za siguran smeštaj oružja iz kojeg su uzeli pušku. Navedenom provalničkom akcijom oštetili su četvoročlanu porodicu za 22 hiljade evra.

Potom su i prvih sati nove 2024. godine bili vrlo zaposleni. Otišli su u Kompolje, gde su provalili u porodičnu kuću 57-godišnjaka preko balkonskih vrata i ukrali novac, srebrni i zlatni nakit, dron, pušku, dva pištolja s pripadajućim okvirima, oružje za omamljivanje životinja, noćnu optiku i neutvrđenu količinu municije. U tom su slučaju prisvojili predmete vredne 15.000 evra.

Nakon što im je policija ušla u trag, obavljen je pretres njihovih kuća te su kod 46-godišnjaka pronašli spremnik za automatsku pušku i 30 komada municije kalibra 7,62x39 mm.

S njihovim hapšenjem PU primorsko-goranska je rešila i slučaj iz prošlog avgusta, kada su provalili u dvorište firme u Kraljevici i ukrali razne predmete, ali i dva quad motocikla, podvodni skuter, dron, te motorističku i nautičku opremu. Šteta? Gotovo 100 hiljada evra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading