DUGA RUNDA: Pregovori o korišćenju dinara na Kosovu nastavljaju se 4. aprila

Autor:

Vesti

25.03.2024

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni predstavnik Evropske unije za Zapadni Balkan, Miroslav Lajčak napisao je da su predstavnici Beograda i Prištine izneli svoje predloge o rešavanju pitanja upotrebe dinara na Kosovu.

DUGA RUNDA: Pregovori o korišćenju dinara na Kosovu nastavljaju se 4. aprila

Foto: Shutterstock

Specijalni predstavnik Evropske unije za Zapadni Balkan, Miroslav Lajčak, izjavio je da je današnja runda pregovora o upotrebi dinara na Kosovu bila duga i da su razjašnjeni važni detalji.

Na platformi Iks, Lajčak je napisao da su predstavnici Beograda i Prištine izneli svoje predloge o rešavanju pitanja upotrebe dinara na Kosovu.

- Naše duge diskusije su pomogle da se razjasne važni detalji. Dogovorili smo se da se sledeće nedelje ponovo sastanemo sa ambicijom da pronađemo rešenje - naveo je Lajčak.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da Priština nema političku volju da se dođe do rešenja za upotrebu dinara na KiM, kao i da će nova runda dijaloga na tehničkom nivou biti održana 4. aprila.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Miroslav Lajčak

On je novinarima, nakon trilateralnog i bilateralnog sastanka u okviru dijaloga u Briselu, rekao da su obe strane iznele svoje predloge rešenja od kojih je predlog Beograda bio izbalansiran i vodio je računa o srpskim interesima, dok je Priština iznela predlog u kome nisu uložili nimamlo napora da bi to moglo da se nazove rešenjem.

- To je ono što me izuzetno zabrinjava, ne znam u kom pravcu će ići dijalog. Brine me položaj i budućnost srpskog naroda na KiM, pogotovo kada vidite da sa druge strane nema političke volje da se dođe do rešenja. Mi ćemo nastaviti da pregovaramo, poslednji atom naše snage uložićemo samo da dođemo do rešenja. Učinićemo sve što je do nas, da sačuvamo mir i naš narod na KiM kome se krše ljudska prava i koji je zbog (Aljbina) Kurtija onemogućen da primna svoje plate i penzije i socijalna davanja -  rekao je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading