ČETIRI MISTERIJE U SLUČAJU NESTANKA MALE DANKE! Ove stvari su sporne!

Autor:

Hronika

02.04.2024

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmi dan se traga za dvogodišnjom Dankom Ilić.

ČETIRI MISTERIJE U SLUČAJU NESTANKA MALE DANKE! Ove stvari su sporne!

Foto: republika, facebook

Danka Ilić (2) nestala je pre osam dana u Banjskom polju kod Bora, izazivajući brojne nedoumice i spekulacije. Nakon što je majka Ivana izjavila da joj je dete nestalo dok je otišla da donese vodu sinu, pokrenuta je intenzivna potraga, ali bez konkretnih rezultata.

Vreme nestanka i pozivanja policije

Prema podacima koje je objavio MUP, nakon što je za Dankom po prvi put u Srbiji raspisana potraga preko sistema Pronađi me, ona je nestala oko 13.45 časova. Kako je tog dana izjavila njena majka Ivana, devojčici se izgubio svaki trag kada je ona otišla da donese vodu sinu.

Takođe, na snimcima obližnjih kamera pominje se 13.15 časova.

- Otišla sam po vodu i dok sam se okrenula, nje nije bilo - rekla je tada majka.

Kako je kasnije objavljeno, majka je pokušala da sama nađe dete, misleći da se zagubilo u blizini mesta na kojem su bili. Kako joj to nije pošlo za rukom, pozvala je muža, a onda je obaveštena i policija. Međutim, za sada nije poznato koliko je vremena prošlo od momenta kada se dete izgubilo do trenutka prijave policiji, koja je vrlo brzo stigla na lice mesta.

Foto: Društvene mreže

Danka ilić

Odmah po prijavi, policija je izašla na teren, a sa njima i stotine meštana koji su se organizovali i pomagali u potrazi za nestalom devojčicom, nadajući se da je dete negde zalutalo i da će ga uskoro pronaći. Iste večeri, policija je majku i oca odvela u stanicu kako bi uzela njihove izjave, nakon čega se nisu pojavljivali na licu mesta. U narednim danima potrage, policijski službenici su majku dovodili u maricu kako bi detaljno rekonstruisala šta se dogodilo, ali je niko od brojnih novinara koji su bili tamo nije video. Ova situacija je pokazala kako su se lokalno stanovništvo i policija ujedinili u naporima da pronađu devojčicu, dok su roditelji bili podvrgnuti policijskim procedurama u cilju rasvetljavanja slučaja.

Roditelji nisu bili prisutni tokom potrage

Već sledećeg dana, 27. marta, policija je, kako je tada saopšteno, obustavila potragu na terenu za koji se sumnjalo da se nalazi nestala devojčica.

"Pripadnici policije su obustavili dalju pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se devojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara. Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", navedeno je tada u saopštenju MUP. Ova odluka policije naglašava njihovu posvećenost pronalaženju devojčice, ali istovremeno ukazuje na složenost i izazove ovakvih istraga.

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Danka ilić i roditelji

Ipak, već sledećeg dana ekipe policije i spasilačkih timova ponovo su se vratili na mesto nestanka i nastavili potragu. Prema objavljenim informacijama, istraživali su novi trag koji se pojavio, uključujući i podzemni tunel koji je naknadno otkriven.

Majka vodila decu na zapuštno imanje

Detaljnije informacije o mestu nestanka i kući pored koje je majka bila sa decom su takođe postale dostupne. Otkriveno je da je reč o zapuštenom mestu sa velikom količinom otpada, koji je kasnije uklonjen bagerima. Postavlja se pitanje zašto je majka odvela decu baš tamo, s obzirom da su komšije izjavile da to nikada ranije nije radila. Neki su sugerisali da je odvela decu da se igraju i istrče, kao i da vidi u kakvom je stanju pomenuto imanje.

Misterija snimka iz Beča

U narednim danima, javnost je bila preplavljena različitim teorijama o sudbini Danke Ilić. Iako je majka gotovo svakodnevno bila u policiji, nije poznato šta je tačno otkrila tokom saslušanja. Jedna od široko rasprostranjenih teorija bila je da je Danka oteta. U tom trenutku, dok je Srbija iščekivala bilo kakvu informaciju o devojčici, pojavio se snimak iz Beča koji je izazvao veliku pažnju.

Snimak je poslao Srbin koji živi u Austriji, a napravljen je na stanici u Beču. Na snimku su bile dve žene, koje je on naveo kao Rumunke, zajedno sa devojčicom koja je ličila na nestalu Danku. Srbin je ove informacije prosledio MUP-u Srbije usred noći, nakon čega je MUP odmah reagovao i kontaktirao austrijsku policiju. Trenutno je u toku provera identiteta žena sa snimka i da li je devojčica zaista Danka, čiji nestanak je uzdrmao Srbiju.

Neki stručnjaci koji su komentarisali ovu temu izrazili su mišljenje da bi članovi porodice, posebno roditelji, trebali da pokušaju da prepoznaju da li je devojčica na snimku zaista Dankа. U kratkoj izjavi dan posle pojavljivanja snimka, majka Danke je rekla da nije videla snimak jer, kako je navela, ne prati društvene mreže. Ostaje misterija zašto čovek koji je snimio dete koje podseća na Danku nije odmah kontaktirao bečku policiju. Portparol bečke policije Markos Vitrih izjavio je da je istraga u toku te da ne mogu da otkrivaju detalje, ali da se svaki trag pažljivo proverava.

Pripadnici policije iz Srbije su više puta istakli da je i dalje u toku intenzivna potraga i istraga, te da se proveravaju svi mogući tragovi koji bi mogli da rasvetle sudbinu nestale Danke Ilić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading