UHAPŠEN MUŠKARAC U PRIJEPOLJU: Upravljao vozilom sa čak 3,09 promila alkohola u krvi!

Autor:

Hronika

14.03.2024

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alkohol može da prouzrokuje zamagljen vid, smanjenu pažnju i povećanu sklonost ka rizičnom ponašanju.

UHAPŠEN MUŠKARAC U PRIJEPOLJU: Upravljao vozilom sa čak 3,09 promila alkohola u krvi!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Saobraćajna policija u Prijepolju isključila je iz saobraćaja pedesetdvogodišnjeg muškarca koji je upravljao "pežoom" sa 3,09 promila alkohola u organizmu.

- Vozaču je određeno zadržavanje i protiv njega će biti podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje - kažu u prijepoljskoj policiji.

Apelujemo na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i da poštuju sve saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Zašto alkohol i vožnja ne idu zajedno?

Vožnja pod uticajem alkohola je jedan od najvećih uzroka saobraćajnih nesreća širom sveta. Alkohol utiče na sposobnost vozača da donese brze i pravilne odluke, usporava reakcije i remeti koordinaciju pokreta. Osim toga, alkohol može da umanji svest o opasnostima i poveća osećaj samouverenosti, što može dovesti do nepromišljenog ponašanja za volanom.

Kada osoba konzumira alkohol, on ulazi u krvotok i putuje do mozga, gde počinje da utiče na različite funkcije. Alkohol može da prouzrokuje zamagljen vid, smanjenu pažnju i povećanu sklonost ka rizičnom ponašanju. Takođe, alkohol može da umanji sposobnost vozača da proceni udaljenost i brzinu drugih vozila, što može dovesti do opasnih situacija na putu.

Zakoni širom sveta strogo kažnjavaju vozače koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. Kazne za vožnju pod uticajem alkohola mogu da uključuju novčane kazne, oduzimanje vozačke dozvole, zatvorsku kaznu i druge restriktivne mere. Osim toga, vozači koji budu uhvaćeni pod dejstvom alkohola mogu imati trajne posledice po svoj kriminalni dosije i mogu se suočiti sa teškoćama prilikom zapošljavanja u budućnosti.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading