PUCALI U RADNIKA OBEZBEĐENJA JER IH JE ISTERAO IZ LOKALA: Sutra počinje pripremno ročište u Palati pravde zbog pokušaja ubistva u Stefan Braunu!

Autor:

Hronika

14.03.2024

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnicom su obuhvaćeni Aleksandar Š, Stefan V, Nikola S. i Slavoljub T, kojima je na teret stavljeno krivično delo pokušaj teškog ubistva u saizvršilaštvu.

PUCALI U RADNIKA OBEZBEĐENJA JER IH JE ISTERAO IZ LOKALA: Sutra počinje pripremno ročište u Palati pravde zbog pokušaja ubistva u Stefan Braunu!

Foto: ST/N. PANČIĆ

U Višem sudu u Beogradu sutra će se održati pripremno ročište pred početak suđenja optuženima za pucnjavu u noćnom klubu Stefan Braun, koja se dogodila 15. marta 2022. godine. Na ovom zatvorenom ročištu, četvoro optuženih će se izjasniti o krivici, dok će tužilaštvo i odbrana predložiti dokaze koji će se izvoditi tokom suđenja.

Optužnica i optuženi

Optužnicom su obuhvaćeni Aleksandar Š, Stefan V, Nikola S. i Slavoljub T, kojima je na teret stavljeno krivično delo pokušaj teškog ubistva u saizvršilaštvu, uz po jedno krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja. Slavoljub T. se često pominjao u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka, čiji su pripadnici optuženi za brojna teška krivična dela.

Detalji napada i uloga optuženih

Prema navodima optužnice, četvorica muškaraca su nakon rasprave izbačena iz noćnog kluba, a potom je došlo do pucnjave u kojoj je teško ranjen radnik obezbeđenja kluba. Aleksandar Š. je navodno pucao u radnika iz blizine, dok je Slavoljub T. preuzeo pištolj i ispalio još jedan metak u pravcu oštećenih. Nikola S. je, prema optužnici, pretio bokserom sa nožem i uzeo pištolj kako bi osigurao beg. Milica D. je bila optužena za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela, ali je sud odlučio da nema mesta optužbi u njenom slučaju.


Očekuje se da će pripremno ročište dati uvid u tok predstojećeg suđenja optuženima za ovaj ozbiljan incident. Sa iskazima optuženih i predlozima za izvođenje dokaza, sudsko veće će imati osnovu za zakazivanje početka suđenja, odnosno glavnog pretresa. S obzirom na ozbiljnost optužbi i događaja koji su prethodili pucnjavi, ovo suđenje će svakako privući pažnju javnosti i ostati u fokusu medija tokom svog trajanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading