KAKO ETANOL UTIČE NA ORGANIZAM? Deca ubica iz Novog Sada UMIRALA u NAJTEŽIM MUKAMA?

Autor:

Hronika

14.03.2024

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još uvek nije poznato da li je za trovanje dece korišćen samo etanol ili još neki otrov.

KAKO ETANOL UTIČE NA ORGANIZAM? Deca ubica iz Novog Sada UMIRALA u NAJTEŽIM MUKAMA?

Foto: Republika, Shutterstock

Obistinile su se stravične sumnje da su za smrt dece Lava Petrovića Suvajdžića i Martine Petrović Suvajdžić krivi upravo oni a to su pokazali dosadašnji rezultati istrage koja je obuhvatila toksikološke nalaze obdukcije dece.

Toksikološki nalazi pokazali su da je u telima mališana pored još nekih supstanci bilo i etanola koji bi mogao verovatno da bude uzrok smrti dece, a ne neki pesticidi kao što se na početku sumnjalo, a kojih nema ni u tragovima u rezultatima obdukcije. Ipak, i te druge supstance su mogle da prouzrokuju smrt tako da se još veštači koliki je procenat nađen u telima i koliko je mogao štete da nanese deci s obzirom na koncentraciju i uzrast i težinu mališana - priča za "Blic" izvor upoznat sa tokom istrage koja je još u toku.

Još uvek nije poznato da li je za trovanje dece korišćen samo etanol ili još neki otrov, tim povodom je za Republiku govorio toksikolog Milan Milutinović koji je objasnio moguće scenarije:

- Etanol je ozbiljan otrov u određenim količinama. Ne možemo sa sigurnošću utvrditi čime su tačno deca otrovana, ali možemo dati par prognoza. Postoji mogućnost da je za trovanje korišćen i metil alkohol koji je ozbiljan otrov. Posledfice etanola su depresija i opijanje, više vuče ka pijanstvu i utiče na centralni nervni sistem, a metanol je ozbiljniji otrov. Postoji mogućnost mešanja ova dva otrova, ali opet ne možemo sa sigurnošću reći koja smeša konkretno je korišćena - naglasio je toksikolog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading