HOROR U GNJILANU! Dete (2) pronađeno mrtvo - odmah naložena istraga!

Autor:

Hronika

04.03.2024

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NAređena je obdukcija i istraga.

HOROR U GNJILANU! Dete (2) pronađeno mrtvo - odmah naložena istraga!

Foto: shutterstock

Juče je u Gnjilanu zabeležen tragičan slučaj smrti dvogodišnjeg deteta, koje je u bolnicu dopremljeno bez znakova života. Policija je pokrenula istragu zbog sumnje na nerazjašnjene okolnosti pod kojima je dete preminulo.

Predstavnici bolnice u Gnjilanu izvestili su da je dete pronađeno mrtvo, a lekari su na licu mesta mogli samo da potvrde smrt. Na zahtev tužioca, telo deteta je poslato na Institut za sudsku medicinu u Prištinu radi obdukcije, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Iako na telu deteta nisu uočene vidljive povrede, lekari su zbog sumnji u okolnosti smrti zatražili od tužioca da naloži detaljnu istragu. Policija trenutno radi na slučaju, a javnost će biti obaveštena o rezultatima istrage i obdukcije čim budu dostupni, piše Telegraf.

Šta raditi u slučaju pronalaska beživotnog tela?

Pronalaženje beživotnog tela može biti veoma emotivno i stresno iskustvo. Ako se nađete u takvoj situaciji, sledite ove korake:

Pozovite hitnu pomoć:

U većini zemalja, pozivanje hitne pomoći (broj 112 ili lokalni hitni broj) prvi je korak. Obavestite ih o situaciji i pratite njihove instrukcije.


Ne dirajte telo:

Ostanite smireni i ne pokušavajte dirati ili pomerati telo. Postoji mogućnost da su prisutne forenzičke ili medicinske činjenice koje bi mogle biti bitne za istražitelje.

Obavestite policiju:

Ako niste već obavestili policiju, učinite to odmah. Oni će pokrenuti istragu i preduzeti dalje korake prema potrebi.

Ostanite na mestu događaja:

Ako je to moguće, ostanite na mestu događaja dok ne stignu hitna pomoć i policija. Važno je da ne menjate ništa na mestu događaja kako biste sačuvali integritet scene.

Potražite podršku:

Pronalaženje beživotnog tela može biti traumatizirajuće iskustvo. Potražite podršku od prijatelja, porodice ili stručnjaka za mentalno zdravlje kako biste obradili svoja osećanja i reakcije.

Saradnja sa vlastima:

Saradnja sa vlastima i pridržavanje njihovih instrukcija ključni su u ovakvim situacijama. Ako imate informacije koje bi mogle pomoći u istrazi, podelite ih s odgovarajućim autoritetima.

Nemojte se libiti zatražiti pomoć ako vam je potrebna. Postoje organizacije i resursi koji pružaju podršku onima koji su svedoci ili se suočavaju s traumatičnim događajima.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading