TUŽILAŠTVO ISPITUJE SMRT BEBE U PARAĆINU! Preminula posle 8 dana borbe za život, naložena OBDUKCIJA!

Autor:

Hronika

07.02.2024

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dete je palo sa prvog sprata između stepenica u podrum, odmah je prevezeno u bolnicu ali nažalost nije mu bilo spasa.

TUŽILAŠTVO ISPITUJE SMRT BEBE U PARAĆINU! Preminula posle 8 dana borbe za život, naložena OBDUKCIJA!

Foto: ST/Nebojša Mandić, Shutterstok

Osnovno javno tužilaštvo u Paraćinu naložilo je policiji da uzme izjave od roditelja i dede bebe koja je preminula u Tiršovoj nakon osam dana borbe za život.

Paralelno sa tim, s obzirom na to da je beba preminula u Beogradu, Više javno tužilaštvo dalo je nalog da se uradi obdukcija. Nakon toga, biće poznato da li će i protiv koga biti podneta krivična prijava za tragediju koja se dogodila.

Kako nezvanično prenosi Blic, policija je još pre 8 dana kada je beba teško povređena dobila nalog dežurnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Paraćinu da prikupi sva potrebna obaveštenja i sasluša roditelje i deku bebe.

- Čeka se obdukcija na osnovu koje će se znati da li će se pokretati postupak i protiv koga. Otprilike dva meseca je potrebno da budu dostavljeni rezultati - kaže izvor "Blica".

Nesreća se dogodila 29. januara u kasnim večernjim satima kada je nesrećno dete dedi ispalo iz nosiljke.

Užasan trenutak dogodio se kada je navodno deda pokušao da namesti ćebe u nosiljci u kojoj je beba bila.

Dete je palo sa prvog sprata između stepenica u podrum, odmah je prevezeno u bolnicu ali nažalost nije mu bilo spasa.

Dete je prvo bilo u Kliničkom centru a potom u Tiršovoj.

Deda bebe u strašnoj tragediji izgubio blizance

U zgradi u kojoj živi cela porodica, kojoj se ova nesreća desila, svi su u šoku i na sva pitanja samo su odmahivali rukom. Jedan od komšija ispričao je tada da je Momčilo Đ., bebin deda koji ima oko pedeset godina, vrlo potresen i da spava pod sedativima.

- Kao da zla kob prati tu porodicu. Momčilu i njegovoj supruzi, koja je medicinska sestra, 2010. godine desila se strašna tragedija. Dvoje dece, sin i ćerka blizanci, izgoreli su u požaru u iznajmljenoj kući u kojoj su tada živeli, u selu Glavica! Svi mediji su o tome tada pisali. Stradala deca imala su tri godine. U kući je u tom trenutku bio i njihov stariji, jedanaestogodišnji sin. On je otac sada povređene bebe. Soba u kojoj su bili blizanci potpuno je izgorela, a dečak je bio u drugom delu kuće i nije mu se, srećom, ništa dogodilo - ispričao je tada sagovornik "Novosti".

Paraćinsko naselje Jagodnjak ne pamti da se ikad desilo ovako nešto i svi koji su čuli za nesreću.

Sam događaj je za nevericu, kažu, ali nikad se ne zna šta sve život može "da namesti".

- Teško je i roditeljima i dedi, ne mogu da se priberu. Sve zgrade tog tipa, inače, imaju takva stepeništa, sa prostorom između njih, pa se može propasti u podrum. Stvarno nebezbedno, posebno za decu koja su po prirodi nestašna, radoznala i svašta rade. Ti podrumi su plitki, više su sutereni i stanari tu drže različite stvari. Ali eto, nikome nikada ni na kraj pameti nije bilo da može da se desi ovako nešto - kaže, vidno potresen, jedan komšija.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading