GRAĐANI NOVOG SADA ODAJU POŠTU ALEKSEJU NAVALJNOM: Ispred GRADSKE KUĆE muk, cveće i sveće (FOTO)

Autor:

Vesti

16.02.2024

22:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored cveća i sveća, građani su doneli i fotografije Alekseja Navaljnog, kao i poruke na ruskom i engleskom jeziku koje su iskazivale podršku i poštovanje prema preminulom lideru.

GRAĐANI NOVOG SADA ODAJU POŠTU ALEKSEJU NAVALJNOM: Ispred GRADSKE KUĆE muk, cveće i sveće (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Veče u Novom Sadu proteklo je u znaku okupljanja građana koji su došli da odaju počast ubijenom ruskom opozicionom prvaku Alekseju Navaljnom. Više desetina ljudi okupilo se ispred Gradske kuće kako bi zapalili sveće i položili cveće na spomenik Svetozaru Miletiću, izražavajući na taj način svoje saučešće i poštovanje prema Navaljnom.

Emotivno okupljanje na Trgu slobode

Na novosadskom Trgu slobode, građani su u tišini stajali, dok je tiho puštana muzika na ruskom jeziku, stvarajući atmosferu dostojnu sećanja na preminulog opozicionog lidera. Među okupljenima bilo je i veliki broj Rusa, koji su se pridružili ovom emotivnom okupljanju.

Poruke i simboli kao izraz poštovanja

Pored cveća i sveća, građani su doneli i fotografije Alekseja Navaljnog, kao i poruke na ruskom i engleskom jeziku koje su iskazivale podršku i poštovanje prema preminulom lideru. Poruke poput "Umro je za istinu", "Poručio nam je da ne odustajemo" i "Ne ratu" jasno su pokazale duboko poštovanje prema Navaljnom i njegovoj borbi.

Navaljni - život i smrt

Prema pisanju svetskih medija, Aleksej Navaljni preminuo je danas u kazneno-popravnoj službi Rusije za Jamalo-Nenecki autonomni okrug, gde je od 2022. godine služio zatvorsku kaznu. Navaljni je uhapšen 2021. godine po povratku iz Nemačke, što je izazvalo veliku pažnju i reakciju širom sveta.

Ovo okupljanje građana u Novom Sadu jasno pokazuje koliki je bio uticaj i simbolika Alekseja Navaljnog kao borca za istinu i demokratiju, te koliko je njegova smrt potresla ljude širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (2)

Loading
marko

17.02.2024 17:59

Pročitaj te prvu račanicu vašeg teksta i recite čitaocima, odakle vi znate da je Navaljni ubijen i ko ga je ubio.

Zdravko

18.02.2024 20:05

A štaćeš budala ima svida pa i kod nas.