KRENUO LOV NA DEMONSTRANTE ŠIROM RUSIJE NAKON SMRTI NAVALJNOG! Policija baca cveće sa spomenika, ljudima stavljaju lisice na ruke, hapse i novinare! (FOTO,VIDEO)

Autor:

Svet

16.02.2024

22:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Moskvi su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako policija hapsi demonstrante i bori se sa njima, dok su posmatrači bacali sneg.

KRENUO LOV NA DEMONSTRANTE ŠIROM RUSIJE NAKON SMRTI NAVALJNOG! Policija baca cveće sa spomenika, ljudima stavljaju lisice na ruke, hapse i novinare! (FOTO,VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Prema izveštajima prenetim od strane "Skaj njuz" i "RusNjuz", ruska policija je uhapsila pojedine ožalošćene i novinare na spontanim okupljanjima zbog Alekseja Navaljnog u Rusiji. Snimci policije koja hapsi ljude u Sankt Peterburgu i Moskvi pokazuju dramatične scene koje su izazvale pažnju javnosti širom sveta.

Novinari privedeni na protestima

"RusNjuz" je snimio policijske službenike koji su počeli da hapse ljude, a potom ih stavljaju u kombije u Sankt Peterburgu, uključujući i njihovu reporterku Elinu Kozič. "Novaja gazeta" je saopštila da je njihov fotograf Aleksej Dušutin priveden u gradu kod Spomen-obeležja žrtvama političke represije. Ove akcije ruske policije izazvale su osudu i zabrinutost među novinarima i aktivistima širom sveta.

Protesti i hapšenja u Moskvi

U Moskvi su se pojavili video snimci na kojima se vidi kako policija hapsi demonstrante i bori se sa njima, dok su posmatrači bacali sneg. Na jednom od snimaka se vidi devojka koja stoji sama na trgu u Moskvi, držeći plakat na kom piše "Aleksej Navaljni je danas umro". Ona je ubrzo uhapšena. Snimak takođe pokazuje policajce kako skidaju cveće sa spomenika u gradu Jekaterinburgu, što je dodatno izazvalo negodovanje javnosti.

Protest u Beogradu

U znak podrške i solidarnosti sa ožalošćenima u Rusiji, održan je protest ispred ruske ambasade u Beogradu. Okupljeni su uzvikivali "Za slobodnu Rusiju" i izrazili svoje emotivne reakcije na tragediju koja je potresla svet. Transparenti sa natpisima "Ubice" i "Nećemo zaboraviti" jasno su izražavali stavove okupljenih.


Ova tragična smrt Alekseja Navaljnog i reakcije na nju ostaju predmet pažnje međunarodne zajednice. Svet saoseća sa ožalošćenima i prati razvoj situacije u Rusiji.

(Skaj njuz/Si-En-En/Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading