"MUSLIMAN SAM I NE PSUJEM MAJKU MUSLIMANSKU"! Evo šta kaže vinovnik incidenta ispred Bajrakli džamije!

Autor:

Hronika

19.02.2024

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krstović, teško pričajući, tvrdi da se samo svađao sa dvojicom Arapa, koje poznaje, na arapskom jeziku.

"MUSLIMAN SAM I NE PSUJEM MAJKU MUSLIMANSKU"! Evo šta kaže vinovnik incidenta ispred Bajrakli džamije!

Foto: Shutterstock

Bajrakli džamija

Na suđenju u Višem sudu u Beogradu, Mišel Krstović, optužen za izazivanje nacionalne i verske mržnje jer je u novembru prošle godine u vreme čitanja večernje molitve ispred Bajrakli džamije u Beogradu psovao majku muslimansku i pretio skalpelom, negirao je krivicu.

Više o ovom slučaju pročitajte ovde.

Njegov branilac, Nemanja Đurković, tvrdi da Krstović nije počinio krivično delo i osporava činjenično stanje i pravnu kvalifikaciju iz optužnice. Krstović tvrdi da je iste veroispovesti kao i oštećeni, te da ne može izazvati versku mržnju.

Tužilaštvo predlaže da se Krstović osudi i da mu se izrekne mera obaveznog lečenja i čuvanja u zatvorskoj bolnici. Krstović, teško pričajući, tvrdi da se samo svađao sa dvojicom Arapa, koje poznaje, na arapskom jeziku. On poriče da je izgovorio uvredljive reči ili pretnje, tvrdeći da su se samo gurali, ali da niko nije povređen.

Krstović takođe negira navode o psovanju i pretnjama, tvrdeći da je njegova majka Muslimanka, kao i on, otac i brat. Na pitanje da li je mašao skalpelom na jednog čoveka, tvrdi da je alat, pošto je građevinac, bio u njegovom rancu, ali da ga nije izvadio. Krstović tvrdi da je bio pijan tog dana, konzumiravši tri piva i duplu vodku, dok su Arapi takođe bili pijani.

Na pitanje o verskim propisima vezanim za alkohol, Krstović navodi da je Kuran zabranjuje prekomerno pijanstvo. Doktor iz Specijalne zatvorske bolnice tvrdi da je reč o psihozi, a ne posledici alkohola. Ona će dopuniti svoj nalaz nakon saslušanja odbrane, s obzirom da se Krstović u istrazi branio ćutanjem.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading