DETALJI SUĐENJA ZA UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA! Pre skoro 6 godina izrešetan u automobilu na Dušanovcu!

Autor: M.B.

Hronika

19.02.2024

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se suđenje za ubistvo Blaža Đurovića.

DETALJI SUĐENJA ZA UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA! Pre skoro 6 godina izrešetan u automobilu na Dušanovcu!

Foto: Tanjug/AP/ST/D. Kadić/Facebook

Današnje suđenje u Višem sudu u Beogradu za ubistvo Blaža Đurovića nastavljeno je s ispitivanjem ranije ispitanih svedoka, budući da je došlo do promene sudskog veća. Na današnjem pretresu trebalo je da bude ispitan i sudski veštak Dušan Keckarević, profesor na Biološkom fakultetu u Beogradu, ali se on iz opravdanih razloga nije pojavio, te je sledeći pretres zakazan za 10, odnosno 15. april.

Optuženi u pritvoru skoro šest godina

Obojica optuženih, Nemanja Ivanov i Darko Vesković, već skoro šest godina nalaze se u pritvoru. Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, dok je Vesković uhapšen u Zagrebu u aprilu 2018. godine, nakon čega je izručen Beogradu.

Teško ubistvo na podmukao način

Optuženima se stavlja na teret da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, nakon čega su zapalili automobil. Na teret im je stavljeno krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Zakazana nova suđenja

Sledeći pretres zakazan je za 10. i 15. april, kada bi trebalo da bude pregledani video-zapisi koji će biti korišćeni kao dokazni materijal na suđenju.

Podsetimo, Blažo Đurović (39), ubijen je pre skoro 6 godina u klasičnoj mafijaškoj sačekuši, koja se odigrala u blizini njegove porodične kuće. Istragom je utvrđeno da je Đurović, vozeći svoj BMW,da je ubijen rafalima iz belog džipa BMW X5.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading