KOSTA KECMANOVIĆ NAPRAVIO DVE PODELE ĐAKA IZ RIBNIKARA: Jednoj grupi dece pripadala ona koju je želeo da likvidira, a evo ko se nalazio u drugoj...

Autor:

Hronika

17.02.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović napravio je detaljan plan svog krvavog pohoda.

KOSTA KECMANOVIĆ NAPRAVIO DVE PODELE ĐAKA IZ RIBNIKARA: Jednoj grupi dece pripadala ona koju je želeo da likvidira, a evo ko se nalazio u drugoj...

Foto: Nikola Mutić, Privatna arhiva

Kosta Kecmanović imao plan

Kosta Kecmanović, maloletni dečak-ubica, izvršio je najkrvavijimasakr u istoriji Srbije kada je 3. maja iz očevog pištolja usmrtio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole.

Ono što dodatnu jezu budi jeste činjenica da je tada, trinaestogodišnji Kosta, imao spisak sa svojim metama, imena svih onih koje je želeo da usmrti, kao i plan škole sa isrctanim ulazom, hodnicima, učionicama i putanjom za beg.

Međutim, kako nezvanično saznajemo, Kecmanović je imao i spisak dece, drugova i drugarica na koje nije želeo da digne ruku. Papir sa ispisanim imenima onih u koje nije želeo da puca, nalik onom na kom su bila imena dece meta.

Podsetimo, protiv roditelja Koste Kecmanovića, Vladimira i Miljane se vodi parnični postupak, kao i njihovog maloletnog sina. Ovaj postupak je pokrenut po tužbi porodice ubijene devojčice Adriane Dukić, koja je bila u istom odeljenju sa dečakom koji je izvršio zločin.

Takođe, paralelno sa ovim postupkom, održavaju se još dva parnična suđenja. U drugom postupku, tužbu su podneli ukupno 27 članova porodica ostale ubijene dece, kao i čuvara škole Dragana.

Parnični postupak porodice Dukić je odvojen od ostalih, s obzirom na to da su oni prvi podneli predlog za određivanje privremene mere. U odnosu na njihov zahtev, doneto je rešenje zabrane otuđenja imovine Miljane Kecmanović, što ih je zakonski obavezalo da u roku od 30 dana podnesu tužbu. Ova tehnička procedura rezultirala je odvojenim suđenjem.

Važno je napomenuti da je jedan od tuženih i sam maloletni dečak, iako je to neobično u parničnom postupku. Međutim, u krivičnom postupku, on nije tužen jer u trenutku izvršenja krivičnog dela nije imao 14 godina i nije krivično odgovoran.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Ana

17.02.2024 22:33

Sta lupate pacao je redom ko i nekom bunilu