KAKO SE SPASILA DEVOJKA OD SILOVATELJA U LIFTU? Detalji užasa i bliskog susreta sa osumnjičenim!

Autor: M.B.

Hronika

16.02.2024

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bliski susret radnice fabrike sa osumnjičenim za silovanje.

KAKO SE SPASILA DEVOJKA OD SILOVATELJA U LIFTU?  Detalji užasa i bliskog susreta sa osumnjičenim!

Foto: pixabay.com, Shutterstock

Jedna radnica fabrike u Aleksincu nedavno je doživela "bliski susret" sa S.J. (32) iz istog grada, koji je uhapšen 11. februara zbog sumnje da je izvršio silovanje nad devojkom (24) u liftu zgrade u centru Niša. Radnica je pukom srećom izbegla mogući užasan razvoj događaja, a prema rečima meštana, susrela se sa osumnjičenim najverovatnije na putu od svog sela do fabrike u Aleksincu. Iako je uspela da se izvuče bez posledica, verovatno je zbog toga i slučaj ostao neprijavljen policiji.

Sumnja na osumnjičenog za silovanje

S.J. (32) iz Aleksinca uhapšen je zbog sumnje da je izvršio zločin nad 24-godišnjom devojkom u liftu zgrade u centru Niša. Prema navodima meštana, postoji sumnja da bi osumnjičeni mogao biti povezan sa još sličnih događaja, ali istraga će dati konačne odgovore na ova pitanja.
 

- Priča se da je S.J. presreo tu mlađu ženu na putu do fabrike i da je došlo do rasprave zbog njegove nasrtljivosti. Jedan čovek koji razvozi robu kombijem a koji poznaje S.J, videvši scenu primetio je da se odigrava nešto uznemirujuće pa je zaustavio vozilo. Obratio se S.J. rečima: „Komšijo, šta se događa?“. Ovaj mu je dao odgovor pokušavajući da ga „otkači“. „Ma to mi je devojka, raspravljamo se“, odgovorio mu je S.J. Kada je žena rekla da to nije tačno i da uopšte ne poznaje S.J, vozač kombija je očigledno posumnjao šta se može desiti pa je rekao devojci: “Uđi, ja ću te povesti“. Tako je ona izbegla mogućni užasan sled događaja – priča jedan Aleksinčanin, zahtevajući anonimnost.

Osumnjičeni S.J. pravio haos po Aleksincu


U Aleksincu je proteklih dana došlo do niza događaja koji su šokirali javnost i izazvali osećaj uznemirenosti među građanima. Osumnjičeni S.J. je bio u centru pažnje nakon serije incidenata, a njegovo ponašanje i postupci izazvali su reakciju javnosti i institucija.

Prvi događaj koji je prijavljen policiji odigrao se 10. februara kada je S.J. upao u magacin jedne pekare u Aleksincu i nasrnuo na radnicu. Zahvaljujući hrabrosti njene koleginice, koja je čula vrisak i pozvala policiju, S.J. je priveden i osumnjičen za nedozvoljene polne radnje. Očekuje se podnošenje krivične prijave nakon što policija dostavi tužilaštvu sve neophodne informacije i video snimke.

Iste večeri, S.J. je polomio tri izloga u centru grada, što je dovelo do njegovog ponovnog privođenja. Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu okarakterisalo je ovo ponašanje kao krivično delo uništenja ili oštećenja tuđe imovine. Policija je zadržala S.J. do 24 sata i privela ga u Prekršajni sud u Nišu zbog remećenja javnog reda i mira.

Slučaj silovanja u Nišu

Najšokantniji događaj bio je slučaj silovanja devojke u liftu jedne zgrade u centru Niša. S.J. je osumnjičen da je izvršio ovo strašno krivično delo, a brzom akcijom policije identifikovan je i uhapšen. Zahvaljujući forenzičarima i njihovom radu tokom uviđaja, prikupljen je biološki materijal za DNK analizu.

Suđenje i određivanje pritvora

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Nišu, S.J. se branio ćutanjem, a sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana. Odluka o određivanju pritvora doneta je zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi S.J. mogao ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog mogućnosti da bi, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao ponoviti krivično delo.

Tokom ovih događaja, S.J. je dva puta pregledan, ali prema lekarskim nalazima, nije utvrđeno da njegovo psihičko stanje ne bi moglo da shvati značaj svojih dela. Prvi put je pregledan od strane lekara Hitne pomoći u Aleksincu, a zatim je upućen na pregled u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici, ali nije zadržan na lečenju.

Očekuje se dalji razvoj događaja i suđenje, dok će pravosnažnost sudske odluke o pritvoru biti utvrđena nakon isteka roka za žalbu. S.J. je trenutno iza rešetaka dok se čeka dalji tok krivičnog postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading