OBDUKCIONI NALAZ KAŽE SLEDEĆE... Majka bebe preminule u Nišu pokreće krivičnu prijavu: Videćemo ko treba da snosi zakonske posledice za ovo što nam se desilo!

Autor:

Hronika

14.02.2024

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marija se porodila 19. januara u UKC Niš, kako je kazala beba je na rođenju dobila ocenu 9. Preminula je samo pet dana kasnije zbog teške infekcije pluća.

OBDUKCIONI NALAZ KAŽE SLEDEĆE... Majka bebe preminule u Nišu pokreće krivičnu prijavu: Videćemo ko treba da snosi zakonske posledice za ovo što nam se desilo!

Foto: Shutterstock

Marija Perić, majka bebe koja je preminula 24. januara na niškoj GAK, saopštila je danas nakon sastanka sa advokatom, da će u ponedeljak podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih za smrt njenog novorođenčeta.

- Advokat će u prijavi precizirati koje krivično delo je u pitanju i odlučiti ko treba da snosi zakonske konsekvence za ono što nam se desilo. Naš ključni dokaz je obdukcioni nalaz u kojem je navedeno da je smrt nastupila usled aspiracije stranog sadržaja u pluća usled čega je nastupila bronhipneumanija - kazala je Perić.

Marija se porodila 19. januara u UKC Niš, kako je kazala beba je na rođenju dobila ocenu 9. Preminula je samo pet dana kasnije zbog teške infekcije pluća, a majci je rečeno da se dete zagrcnulo tokom dohrane, piše Telegraf.

Podsetimo, porodica Marije Perić iz Niša doživela je tešku tragediju kada je njihova beba preminula samo pet dana nakon rođenja u Univerzitetskom Kliničkom Centru u Nišu. Novorođenče je prvobitno dobilo ocenu 9, ali je nakon komplikacija, uzrokovanih navodnom infekcijom pluća prilikom dohrane, izgubilo borbu za život. Marija Perić je iznela svoju priču i izrazila zbunjenost i šok povodom neočekivanog gubitka.

Trudnoća Marije Perić protekla je uredno, a porođaj je bio bez ikakvih problema, što je ovu tragediju učinilo još težom. Nakon što je beba rođena zdrava i dobila ocenu 9, niko nije mogao da pretpostavi da će se dogoditi tako teška tragedija. Činjenica da je beba ubrzo počela da pokazuje znakove žutice nije izazvala preveliku zabrinutost kod Marije, ali je ipak bila rešena da sve provere dok su još u bolnici.

- Sve je bilo u najboljem redu, trudnoća je protekla sjajno, jedino sam malo više ležala jer sam imala skraćen grlić materice, ali ništa nije ukazivalo ni na kakav rizik. Porođaj je protekao u najboljem redu, što se toga tiče, imam pozitivno mišljenje - počinje Marija svoju priču.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading