KRIMINALCI KOJI MOLE ZA MILOST, A HTELI DA VLADAJU PODZEMLJEM! Odbacili sportsku karijeru zbog kriminala, otac ih se odrekao, pa sad jauču na kazne koje ih čekaju!

Autor: T.V.

Hronika

14.12.2023

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Balkanska kopija Koza nostre dugo su popunjavali stupce crne hronike kada su otišli u kriminalne vode, a spisak njihovih dela je podugačak.

KRIMINALCI KOJI MOLE ZA MILOST, A HTELI DA VLADAJU PODZEMLJEM! Odbacili sportsku karijeru zbog kriminala, otac ih se odrekao, pa sad jauču na kazne koje ih čekaju!

Foto: printscreen/TV Happy, Shutterstock

Ljuban Vidović i Miljan Vidović, poznatiji kao braća Hofman, dugo su pod lupom javnosti zbog bahatog ponašanja i zlostavljanja ljudi.

Braća su 10. novembra uhapšeni u luksuznom restoranu u Beogradu, nakon što je društvenim mrežama kružilo više video snimaka na kojima se vidi grupa momaka koju predvodi Ljuban Hofman Vidović, kako dolaze u više kafića u Modriči gde maltretiraju konobare i jednog od vlasnika kafića.

Nakon hapšenja su saslušani u Prvom osnovnom javnom tužilastvu u Beogradu, gde su izneli odbranu negirajući izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret.

 

 

Balkanska kopija Koza nostre dugo su popunjavali stupce crne hronike kada su otišli u kriminalne vode, a spisak njihovih dela je podugačak.

 

 

Iako su na ulicama promovisali nasilje, iza rešetaka bili su manji od makova zrna, čime su šokirali sve upoznate sa slučajem.

- Nećemo više nikad, molimo vas - jaukali su nakon hapšenja.

Inače, braća Hofman nisu jedini koji su poznati javnosti. Njihov otac, Miodrag Vidović, Miško Hofman, u nekoliko navrata pre nekoliko godina pričao je dobio nadaleko poznat nadimak Hofman, po kojem su sada poznata i ozloglašena braća.

- To je moj, može se reći, poslovni trik. U Bijeljini je tada živelo otprilike 70 odsto muslimana, 25 odsto Srba, i ostatak su bili Hrvati. Ja kao Srbin nisam želeo ni jednoj strani da se priklanjam u poslovnom smislu, a sa imenom Hofman sam to i uspeo. Svi su dolazili kod mene, bez obzira na ime, na nacionalnost. Kasnije su me pitali da li sam Nemac, ili čak musliman... A meni su jedino bile važne moje šale, budalaštine i pravljenje atrakcije - izjavio je Miodrag Vidović tada.

Braća, inače šampioni u boksu, u žiži su bila i ranije kada je njihov otac javno rekao da ih se odriče "jer su postali kriminalci".

Posle uspešne kik-boks karijere koju su obojica imali počeli su da se bave kriminalnom i da grade reputaciju siledžija. Tako Ljuban na leđima ima istetoviranu rečenicu "Nekad armija nije što je jedan brat", a istu rečenicu ima i Miljan na grudima i to ispod portreta svog brata.

 

 

Podsetimo, kako smo danas nešto ranije pisali o tome, krivična prijava koja je podneta protiv Miljana i Ljubana Vidovića Hofmana zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili dva krivična dela Zlostavljanje i mučenje iz člana 137. stav 2 Krivičnog zakonika, a nakon sprovedenih dokaznih radnji, ovo Tužilaštvo podnelo je optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv osumnjičenog Mijana zbog sumnje da je učinio jedno krivično delo Zlostavljanje i mučenje iz člana 137. stav 2 Krivičnog zakonika u odnosu na oštećenog A.A.

Kako je saopšteno iz Prvog osnovnog tužilaštva, predloženo je da se prema okrivljenom Miljanu Vidoviću produži pritvor imajući u vidu da i dalje stoje razlozi za isti u smislu člana 211. stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postupku, te da sud nakon sprovedenog dokaznog postupka okrivljenog oglasi krivim zbog izvršenja navedenog krivičnog dela i da mu izrekne kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, kao i da se Prvi osnovni sud u Beogradu oglasi mesno nenadležnim, s obzirom na to da je krivično delo izvršeno u Irigu, te da po pravnosnažnosti rešenja uputi spise Osnovnom sudu u Sremskoj Mitrovici, kao stvarno i mesno nadležnom.

Takođe, je u smislu ovlašćenja iz člana 284. stav 1 tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku ovo Tužilaštvo donelo je rešenje kojim je odbačena krivična prijava u odnosu na Miljana i Ljubana zbog jednog krivičnog dela Zlostavljanje i mučenje iz člana 137. stav 2 Krivičnog zakonika, jer je nastupila zastarelost krivičnog gonjenja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading