SVE OVO JE PORAŽAVAJUĆE! Vukićeva sestra o presudi Tadiću: "Nema tih godina na koje je on mogao biti osuđen"

Autor:

Hronika

01.11.2023

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tadić je 23. decembra 2015. godine ispred beogradskog kluba "Tilt" šutrnuo nogom Vukića u stomak, posle toga je on povređen završio u Urgentnom centru, gde je operisan, a onda pao u komu iz koje se nije probudio.

SVE OVO JE PORAŽAVAJUĆE! Vukićeva sestra o presudi Tadiću: "Nema tih godina na koje je on mogao biti osuđen"

Foto: Privatna arhiva

Slobodan Vukić

- Nema satisfakcije za nas. Sve ovo je poražavajuće. On je glavni uzrok naše tragedije. Nadali smo se da će kazna biti bar ista kao nakon prve presude, ali čim su ublažili krivično delo, onda su mu očekivano dali i manju kaznu.

Ovako je za "Novosti" Jelena Vukić sestra Slobodana Vukića (30) prokomentarisala presudu, kojom je Milovan Tadić Miksa danas osuđen na tri godine zatvora za nanošenje teške telesne povrede njenom bratu. Zakonom zaprećena kazna za to delo je od dve do pet godina zatvora. Njega je sud 2021. godine bio osudio na pet i po godina za nanošenje teške telesne povrede sa smrtnim ishodom, ali je tu presudu ukinuo Apelacioni sud i naložio ponovno suđenje.

Tadić je 23. decembra 2015. godine ispred beogradskog kluba "Tilt" šutrnuo nogom Vukića u stomak, posle toga je on povređen završio u Urgentnom centru, gde je operisan, a onda pao u komu iz koje se nije probudio. Preminuo je na Božić 7. januara 2016. godine.

- Nema tih godina na koje je on mogao biti osuđen, a koje bi nama bile uteha, jer mog brata Slobodana nama ništa neće vratiti. Za nas je ovo veliki šamar, sve što se dešavalo na suđenjima i da mi osam godina čekamo da on bude osuđen na tri. Nije minimalna, ali nije ni najstroža kazna. Ako bude žalbi Apelaciji, makar neće biti ponavljanja suđenja i mučenja za nas, jer tada uvek iznova proživljavamo našu tragediju i svaki detalj tog 23. decembra i dolazak u Urgentni.

Za Vukiće nema pravde, jer su ostali bez sina i brata, a Tadećev udarac u stomak je bio početak njihove agonije.

- Na suđenje dolaze njegove majka i sestra nasmejane i srećne što ga vide, a ja moju majku držim za ruku da ima snage da podnese sve ovo. Mi smo bar dostojanstveni u svojoj boli, kakav je i naš Slobodan bio. Ako budu čitali ovo, neka budu svesni kakvu je ljudsku veličinu i osobu taj čovek oduzeo i poslao na neko drugo mesto - kaže Jelena.

Slobodanov i Jelenin otac Milosav, koji je dolazio na svako suđenje, preminuo je u februaru ove godine ne dočekavši presudu okrivljenom za smrt njegovog sina. Pre tri godine u razgovoru za "Novosti" rekao nam je da im je mučno i teško, da sina povratiti ne mogu, ali da se nadaju pravdi.

- Svaki dan nam je kao i prvi posle njegove smrti. Vreme prolazi, ali naša bol se ne umanjuje. Često pomislim da nećemo ni dočekati presudu. Sa njegovim gubitkom smo nekako izgubili i smisao života, pa se pitamo i kako dalje. Teško nam je da se sa svim tim pomirimo - rekao je tada Milosav.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading