JASMINA JE UBILA NASILNOG SUPRUGA NAKON GODINA ZLOSTAVLJANJA - Sada je došlo do neočekivanog OBRTA u slučaju!

Autor:

Hronika

28.10.2023

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senka strave nadvila se nad Surčinom u novembru 2021. godine kada je Jasmina B. proglašena krivom za ubistvo svog supruga Milorada.

JASMINA JE UBILA NASILNOG SUPRUGA NAKON GODINA ZLOSTAVLJANJA - Sada je došlo do neočekivanog OBRTA u slučaju!

Foto: facebook.com/printscreen

Jasmina Bajović ubila muža Milorada

Međutim, odlukom Apelacionog suda u Beogradu, ova presuda je sada stavljena pod znak pitanja, jer je predmet vraćen na ponovno suđenje.

Viši sud u Beogradu prvobitno je osudio Jasminu na tri godine zatvora, ali je Apelacioni sud doneo odluku da ovaj slučaj bude ponovo razmatran. Šta je dovelo do ovog neočekivanog obrta?

Sudija Višeg suda u Beogradu objasnio je da su veštaci utvrdili da je okrivljena bila u stanju smanjene uračunljivosti u trenutku zločina. Jasmina je, prema rečima sudije, godinama trpela verbalno i fizičko zlostavljanje od strane svog supruga. Napetost je dostigla tačku pucanja, kada je Jasmina, izgubivši kontrolu nad sobom, izvukla kuhinjski nož i ubola supruga u grudi.

Apelacioni sud smatra da prvostepena presuda nije dosledna i protivreči sama sebi. Sud je naveo da je Jasmina ubola supruga nakon verbalne rasprave, ali istovremeno tvrdi da je ona bila dovedena do stanja jake razdraženosti napadom, zlostavljanjem i teškim vređanjem. Sud nije precizirao koje radnje supruga su doveli Jasminu do ovakvog impulsivnog ponašanja.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Jasmina B.

 

Ovaj slučaj je izazvao mnogo pažnje javnosti, jer je Jasmina u završnoj reči izrazila duboko kajanje i tvrdila da nije imala nameru da ubije svog supruga. Njen branilac, Nemanja Jakšić, istakao je da je Milorad bio sklon alkoholu i godinama maltretirao svoju suprugu i decu. Jasmina je, prema rečima Jakšića, trpela psihičko i fizičko zlostavljanje, ali nije imala gde da ode, budući da nije bila zaposlena i nije imala novca za izdržavanje sebe i dece.


Ovaj slučaj pokreće mnoga pitanja o nasilju u porodici i o tome koliko je društvo spremno da zaštiti žrtve. Hoće li Jasmina B. biti osuđena za ubistvo svog supruga ili će pravda na kraju biti zadovoljena? To će se saznati na ponovnom suđenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading