POZNATI ADVOKAT OTKRIO KOLIKA KAZNA ČEKA MONSTRUMA IZ MLADENOVCA! Uroš Blažić počinio masakr u stanju uračunljivosti

Autor:

Hronika

18.10.2023

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toma Fila kaže da će ukoliko se na sudu dokaže Blažićeva krivica on može dobiti maksimano dve decenije robije.

POZNATI ADVOKAT OTKRIO KOLIKA KAZNA ČEKA MONSTRUMA IZ MLADENOVCA! Uroš Blažić počinio masakr u stanju uračunljivosti

Foto: MUP Srbije, ATA Imges

Više javno tužilaštvo u Smederevu okončalo je istragu protiv masovnog ubice iz sela kod Mladenovca Uroša Blažića, te se danas očekuje podizanje optužnice protiv njega.

Uroš Blažić (20) koji je osumnjičen da je ubio devet, a ranio 14 osoba, pre više od pet meseci, u selima Malo Orašje i Dubona nadomak Mladenovca krvavi pir je učinio u stanju uračunjivosti, nezvanično je saznao "Telegraf.rs".

Poznati advokat Toma Fila kaže da će ukoliko se na sudu dokaže Blažićeva krivica on može dobiti maksimano dve decenije robije. On objašnjava da odbrana može da zatraži i super veštačenje, ako misle da "nije bio normalan kada je ubijao mlade po selima".

- Uroš Blažić je zločin počinio, a nije napunio 21 godinu tako da mu sud može izreći maksimalnu kaznu od 20 godina. Ta kazna može biti manja, ali nikako veća. Odbrana može da traži i ponovno njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje, ako imaju saznanja da je lud. Tvrdim da jedan, a posebno mlad čovek nakon 20 godina provedenih u zatvoru ne može da izađe bez posledica. Možda se nekom to čini mala kazna, ali mi advokati koji tamo odlazimo stalno znamo kako je provoditi dane iza rešetaka - kaže Fila za "Telegraf.rs".

Poznati advokat tvrdi da je tokom svoje dugogodišnje profesije isključivo "branio čoveka, a ne krivično delo".

Tužilaštvo je prikupilo brojne dokaze koji ukazuju na opravdanu sumnju da je Blažić u selima Dubona i Malo Orašje nedaleko od Mladenovca ubio devet osoba, a 12 ranio.

Tužilaštvo je u obimnoj i detaljnoj istrazi saslušalo čak 62 osobe - oštećenih, očevidaca, kao i porodica žrtava.

 

Kako saznajemo, obavljeno je i oko 60 različitih veštačenja koji bi trebalo da nesumnjivo potvrde da je Uroš Blažić izvršio teška ubistva svojih komšija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading