SPREMA SE OPTUŽNICA PROTIV MONSTRUMA IZ DUBONE: Višegodišnja robija preti i ocu, ujaku i bratu ubice

Autor:

Hronika

11.10.2023

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Optužnica protiv Uroša Blažića (20) koji je 4. maja pred ponoć u selima Dubona i Malo Orašje ubio devetoro mladih uskoro će biti napisana, saznaju Republika i Srpski telegraf.

SPREMA SE OPTUŽNICA PROTIV MONSTRUMA IZ DUBONE: Višegodišnja robija preti i ocu, ujaku i bratu ubice

Foto: Foto, ilustracija: Instagram, Shutterstock

U nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Smederevu u prethodnih pet meseci istrage masakra Uroša Blažića obavljena su saslušanja više od 60 svedoka, ali i svih oštećenih, kao i porodica ubijenih momaka i devojke, a istovremeno su preduzete sve istražne radnje u cilju otkrivanja svih okolnosti slučaja. 

- Istraga će zvanično biti uskoro završena - kazali su za Republiku iz tužilaštva.

Republika

Foto: MUP Srbije

Hapšenje monstruma iz Mladenovca Uroša Blažića

Oni, međutim, još uvek čekaju rezultate sudsko-medicinskog veštačenja, obdukcione nalaze i podatke o smrtonosnim povredama sa Instututa za sudsku medicinu u Beogradu. Da će krajem ove nedelje tužilaštvu biti poslati ti nalazi veštačenja za Srpski telegraf i portal Republika.rs potvrdio je čelnik Instituta rekavši: 

- Veštačenja koja su nam tražena iz Višeg javnog tužilaštva iz Smedereva su još u toku i biće završena do kraja ove nedelje - rekao je Đorđe Alempijević.

Optužnicom koja će se uskoro naći na stolu Višeg suda u Smederevu, za ubicu iz Dubone biće zatražena najstroža kazna za zločin koji je preslikao iz Beograda od dečaka ubice Koste Kecmanovića, a za njegovog oca i ujaka, kao i brata od ujaka tužilaštvo će da predloži po nekoliko godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i stavljanja u promet eksplozivnih materija. 

Podsetimo, Uroš Blažić je hicima iz kalašnjikova usmrtio pet mladića na mestu okupljanja mladih u selu Malo Orašje, a među kojima je bilo i maloletnih. Ranio je 13 osoba. Krvavi pir je nastavio u rodnoj Duboni gde je ubio jednog momka, policajca van dužnosti Milana Panića(21) i njegovu tek punoletnu sestru Kristinu.

Nakon masakra, monstrum je oteo taksi vozilo u kome je bila djevojka Jelena Ajdinović. Taksisti je naredio da ga odveze u Vinjište kod Kragujevca, gde je već ujutru pronađen sakriven u šupi svog ujaka.

Zbog nelegalnog posedovanja arsenala oružja ubrzo je uhapšen i otac Uroša Blažića, a iz istog razloga slobode su lišeni i njegov ujak i brat od ujaka. Svi se i dalje nalaze u pritvoru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading