DA LI ĆE DEČAK UBICA (13) IZ NIŠKE BANJE ODGOVARATI PRED ZAKONOM, ILI NE?! Prebačen na psihijatriju gde se nalazi Kosta Kecmanović!

Autor:

Hronika

06.10.2023

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji su pozvani da budu pažljivi prema svojoj deci i obrate pažnju na bilo kakve promene u njihovom ponašanju.

DA LI ĆE DEČAK UBICA (13) IZ NIŠKE BANJE ODGOVARATI PRED ZAKONOM, ILI NE?! Prebačen na psihijatriju gde se nalazi Kosta Kecmanović!

Foto: printscreen/Google Earth, privatna arhiva, drustvene mreze

Celokupna zemlja je uzdrmana zbog tragičnog gubitka 13-godišnjeg dečaka nakon incidenta u Niškoj Banji. Njegov školski drugar, prema nezvaničnim informacijama za koga se pretpostavlja da je nanio teške povrede dečaku u predelu vrata i glavi koristeći oštar predmet, je maloletan i ispod dobi za krivičnu odgovornost. On je premešten u psihijatrijsku kliniku u Beogradu.

Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" u Niškoj Banji, koju je pohađao nastradali dečak, posvetila je prvi čas razgovoru sa učenicima kako bi se suočili s ovim tragičnim događajem.

Roditelji su pozvani da budu pažljivi prema svojoj deci i obrate pažnju na bilo kakve promene u njihovom ponašanju.

- Škola, stručne službe i nastavnici pružiće svu potrebnu podršku učenicima i njihovim porodicama, kako bi se suočili sa gubicima i prebrodili teške događaje. Škola je održala sastanak Tima za krizne intervencije i preduzela sve predviđene mere - saopšteno je iz škole.

Podršku školi pružaju prosvetni savetnici Školske uprave i stručnjaci sa Klinike za psihijatriju Niš.

Prema nezvaničnim saznanjima, oba dečaka išla su u isto odeljenje. O tome šta je prethodilo tuči koja se završila tragično - nema informacija.

Dečak za kojeg se sumnja da je vršnjaku naneo povrede od kojih je preminuo, sinoć je iz niškog Urgentnog centra prebačen na Kliniku za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu.

Kako je reč o maloletnom licu, u slučaj je uključen Centar za socijalni rad.

- Specifičnost je to da se radi o krivično neodgovornom licu, koje ne spada u nadležnost sistema pravosuđa, već u domen sistema socijalne zaštite i u nadležnost Centra za socijalni rad. Ali bliže podatke o celokupnom postupku ne možemo da damo, s obzirom na to da je postupak u toku i da se utvrđuju sve okolnosti - kaže Milan Milenović iz niškog Centra za socijalni rad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading