HODŽIĆA I SPAHIĆA ZAKOPALI U RUPU ZA SEPTIČKU JAMU: Detalji optužnice za ubistvo Barana - Zvicer kupio poseban plac samo za likvidacije, a evo KOJA JE BILA VELJINA ULOGA

Autor:

Hronika

01.10.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Damir Hodžić i Adis Spahić ubijeni su 14. oktobra 2020. godine, a evo šta uradili Kavčani sa njihovim telima.

HODŽIĆA I SPAHIĆA ZAKOPALI U RUPU ZA SEPTIČKU JAMU: Detalji optužnice za ubistvo Barana - Zvicer kupio poseban plac samo za likvidacije, a evo KOJA JE BILA VELJINA ULOGA

Foto: Tanjug, E-stock, MUP

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Radoje Zvicer

Tela ubijenih Barana Damira Hodžića i Adisa Spahića kavčani su prvobitno zatrpali u jamu u danilovgradskom selu Zagreda, na placu koji je tokom planiranja likvidacija kupio vođa kavčana Radoje Zvicer, ali su njihova tela izvadili iste noći i preneli ih na drugo mesto, a potom su to učinili još jednom.

To piše u spisima Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje od 19. jula ne odgovara na pitanja jesu li u tom selu tražili posmrtne ostatke škaljarca Hodžića i njegovog zeta Spahića, koji nije imao kriminalni dosije.

Detalje o tome, međutim, napisali su u optužnici dostavljenoj Višem sudu u Podgorici na proveru.

Hodžić i Spahić ubijeni su 14. oktobra 2020. godine u naselju Stanjevića Rupa u Spužu, u kući Ratka Živkovića.

Barane u kući sačekao Velja Nevolja

Likvidirani su nakon što su sa Milom Radulovićem došli na navodni sastanak. Tužioci tvrde da je Hodžića ubio Marko Kilibarda, i to dok ga je oborenog na podu držao Veljko Belivuk, a više njih likvidiralo je Spahića.

Prema spisima SDT-a u toj kući sačekali su ih Živković, Marko Kilibarda, Aleksandar Paunović, Stevan Kraljević, Veljko Belivuk, Nebojša Janković, Marko Miljković, Gašić Blagoje, Gašić Dejan i još trojica pripadnika organizovane kriminalne grupe kavački klan, čiji nadimci na kriptovanoj Skaj aplikaciji su Rosi, Kortez i Dom.

Tužioci objašnjavaju da je Živković, prvobitno, po Zvicerovom nalogu, danima nagovarao Radulovića da dođe na sastanak, kako bi ga namamio u klopku.

Foto: youtube.com/printscreen/instagram.com/printscreen

Radoje Zvicer

Prema spisima, Živković je tog dana sačekao Radulovića, Hodžića i Spahića kod spuškog mlina, nakon čega je Radulović ušao u njegov automobil, a druga dvojica su ih pratila "audijem A4" do kuće u Stanjevića Rupi.

- Da bi odmah po ulasku u kuću, nakon što su okrivljeni Živković Ratko i Janković Nebojša seli sa oštećenima Radulović Miletom, Hodžić Damirom i Spahić Adisom, u dnevni boravak ušli okrivljeni Belivuk Veljko, Miljković Marko, Paunović Aleksandar i Kilibarda Marko, pri čemu su okrivljeni Belivuk Veljko i Miljković Marko odmah nasrnuli na oštećenog Hodžić Damira, kako bi ga savladali i oduzeli mu pištolj za koji se oštećeni mašio. Da bi u trenutku dok ga je okrivljeni Belivuk Veljko rukama držao na podu, okrivljeni Kilibarda Marko s umišljajem lišio života oštećenog Hodžić Damira, na način što je u njega iz pištolja neutvrđene marke i kalibra ispa lio više projektila i pogodio ga u predelu glave, nanoseći mu teške i po život opasne telesne povrede u vidu kružnih rana - strelnih povreda... neposredno ispod levog ugla usana i u levom predusnom predelu, koji su projektili doveli do razorenja mozga duž kanala jedne ili obe strelne rane, usled kojih povreda je na licu mesta kod oštećenog Hodžić Damira nastupila smrt - piše u optužnici.

Mila Radulovića predali vođi kavčana

Tužioci navode da su Paunović, Miljković, Belivuk i Janković nakon toga nasrnuli na Spahića i Radulovića:

- Paunović Aleksandar je oštećenom Spahić Adisu zadao više udaraca nogama u predelu glave, a oštećenom Radulović Miletu udarac puškom marke 'Hekler' u predelu desne strane lica, nanoseći mu laku telesnu povredu... da bi zatim oštećenima Spahić Adisu i Radulović Miletu vezali ruke i noge lepljivom trakom sive boje.

Foto: Privatna arhiva

Adis Spahić

Pojašnjeno je da su nakon toga, svi okrivljeni, sa umišljajem, zajednički izvršili krivično delo i ostvarujući zajedničku odluku - ubili Spahića i oteli Radulovića.

Tužioci ističu da su otetog Radulovića od kuće u Stanjevića Rupi do Sutvare u Kotoru, "audijem Q7" odvezli Belivuk i Miljković, kojima je Cetinjanin Nenad Kaluđerović "čistio" put.

Radulovića su u Kotoru predali Slobodanu Kašćelanu i njegovom telohranitelju Vladimiru Vučkoviću.

- Dok su okrivljeni Kraljević Stevan i Ljumović Aleksandar vozilom marke 'audi A4', kojim je upravljao Kraljević, prevezli posmrtne ostatke oštećenih Hodžić Damira i Spahić Adisa do placa u selu Zagreda, opština Danilovgrad i bacili ih u iskopanu rupu predviđenu za septičku jamu, a zatim se istim vozilom vratili do kuće okrivljenog Živković Ratka u Spužu, gde je upravljanje vozilom marke 'audi A4' preuzeo okrivljeni Dragićević Aleksandar i dana 14. 10. 2020. godine u 16.06 h ga, prolazeći putem pored Mlina u Spužu, preko naselja Tološi prevezao i ostavio u garažu u naselju Vranići u Podgorici, koju je prethodno obezbedio okrivljeni Knežević Milan i u kojoj garaži su, prema uputstvima okrivljenog Knežević Milana, okrivljeni Kažić Zoran i Dragićević Aleksandar, radi uklanjanja bioloških i drugih tragova izvršenih ubistava, u vremenu između 15. 10. 2020. godine i 23. 10. 2020. godine, upotrebom brusilica, električnih testera za sečenje metala i drugih alata, isekli vozilo - piše u optužnici.

U istom aktu dodaje se da su isečene delove prvobitno sakrili u drvenoj kućici pored garaže, a potom ih kombijem odvezli i bacili...

Republika

Foto: Privatna arhiva

Damir Hodžić

Prebacivali tela ubijenih Barana

Pojašnjavaju i da su posmrtne ostatke Hodiža i Spahića kavčani u noći između 14. i 15. oktobra 2020. godine izvadili iz jame u koju su ih prvobitno ubacili.

To su, tvrde tužioci, učinili Kraljević, Paunović i Janković.

- Na placu u selu Zagreda, iz rupe predviđene za septičku jamu, izvadili posmrtne ostatke oštećenih Spahić Adisa i Hodžića Damira, a potom upotrebom lopata, ašova i drugih alata koje im je prethodno ostavio okrivljeni Prelević Darko, na placu iskopali improvizovanu raku dubine oko metar, u koju su ubacili i zakopali posmrtne ostatke oštećenih, na kojem mestu su se nalazili do 16. oktobra, kada su posmrtni ostaci premešteni u drugu improvizovanu raku, pored lokalnog puta, u blizini seoskog groblja u selu Zagreda - piše u spisima.

Dodaje se da je tu, treću improvizovanu raku, prethodno, po dogovoru sa Zvicerom, Kašćelanom i Prelevićem, rovokopačem iskopao Darko Perović.

Dok su se kavčani nosali sa posmrtnim ostacima dve svoje žrtve, Kaluđerović je, tvrde tužioci, preko kriptovane Skaj aplikacije savjetovao Kašćelanu kako da uništi njihova tela i prikrije dokaze zločina:

- Okrivljeni Kaluđerović Nenad preko kriptovane aplikacije Skaj savetovao okrivljenom Kašćelan Slobodanu da se tela ubijenih Hodžić Damira i Spahić Adisa spale automobilskim gumama i radi uklanjanja bioloških tragova sipaju kiselina i dimer u unutrašnjost njihovog vozila, kojim su došli na navodni sastanak i kojim vozilom su njihova krvava tela prevezena nakon ubistva.

Za ubistva Hodžića, njegovog zeta Spahića i Radulovića, tužilaštvo tereti Radoja Zvicera i 30 članova njegove krimi ekipe.

Tužioci tvrde da su članovi te kriminalne organizacije postali Vujotić, Kašćelan, Kaluđerović, Belivuk, Miljković, Kraljević, Vučković, Ratko Živković, Janković, Prelević, Perović, Kilibarda, Paunović, Milan Knežević, Dragićević, Kažić, Ljumović, Radoje Živković, Dragan Knežević, Blagoje Gašić, Dejan Gašić, Nikša Perović, Miloš Radonjić, Petar Đurović, Rade Garović, Mersudin Čalaković, Nikola Spasojević, Radovan Mujović, Borko Bešović i Bojan Bešović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading